ΑΠΟΕΛ υπέρ Ελλάδας για το ματς με την Κύπρο: «Το έθνος πάνω απ’ όλα»

7 Οκτωβρίου, 2017 2:19 ΜΜ
More videos

Το Σωματείο του ΑΠΟΕΛ έκανε μια ανάρτηση και μια ανακοίνωση σήμερα το πρωί κάτι που έχει προκαλέσει συζητήσεις, ανήμερα της αναμέτρησης της Εθνικής Κύπρου που κάνει νέο ξεκίνημα με τον Μπεν Σιμόν με την Εθνική Ελλάδος, για την οποία μονόδρομος είναι η νίκη για την πρόκριση.

Χωρίς πολλές περιστροφές, λακωνικά και με ένα βίντεο που τα λέει όλα το σωματείο της Λευκωσίας φανερώνει ποια από τις δύο “αδελφές” εθνικές ομάδες θα υποστηρίξει:

Στηρίζουμε την ομάδα της Κύπρου στους αγώνες της, αλλά το έθνος πάνω απ’ όλα!

Με μια ανακοίνωση, η οποία ήδη έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης, οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας) παίρνουν θέση υπέρ της Εθνικής Ελλάδος στον σημερινό αγώνα ανδρών με την Κύπρο.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σε μια εποχή όπου κάποιοι ίσως να αγνοούν ή να ξεχνούν τι αντιπροσωπεύει το Ε του ΑΠΟΕΛ, πρέπει να πούμε χωρίς δισταγμό ότι αύριο μόνο μια Εθνική αγωνίζεται και είναι αυτή που θέλουμε να πετύχει τον στόχο της.

Ο ΑΠΟΕΛ ιδρύθηκε, υπάρχει και μεγαλουργεί επειδή αποτελεί ένα φάρο του Ελληνισμού και των ιδανικών του. Μπορεί μέσα από τις δεκαετίες να έχουν ξεθωριάσει κάποιες αξίες, γεγονός που έφερε πολλών ειδών προβλήματα στη χώρα μας, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί το Ε των Ελλήνων της Λευκωσίας.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη των ποδοσφαιριστών της Κύπρου να μετρήσουν δυνάμεις απέναντι στους Ελλαδίτες διεθνείς αλλά και τους σκαούτερς που θα βρίσκονται στο Καραϊσκάκη αλλά η δική μας έγνοια είναι να κάνει ακόμα ένα βήμα για πρόκριση η πραγματική Εθνική μας. Και υπενθυμίζουμε ότι θα είναι έγκλημα εις βάρος του ΑΠΟΕΛ αν επιστρέψει τραυματίας ο Πιέρος Σωτηρίου».

Ουσιαστικά, αυτό που αναφέρουν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ είναι ότι ο σημερινός αγώνας είναι μεταξύ Ελλήνων και δεν υφίσταται «Εθνική» Κύπρου, αφού η Κύπρος ανήκει κι αυτή στο Ελληνικό Έθνος. Απλώς, υπάρχουν σήμερα δύο Ελληνικά Κράτη με την ίδια Σημαία και τον ίδιο Εθνικό Ύμνο.

[apoel] [filathlos]

Ακολουθήστε μας στο facebook: