Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
βίντεο7 από τα πιο τρομακτικά ζώα στον κόσμο

7 από τα πιο τρομακτικά ζώα στον κόσμο

Ανατριχιαστικά ψάρια, …Γκόλουμ, οξύθυμοι χιμπατζήδες και φονικές αράχνες. Το ζωικό βασίλειο μπορεί να μοιάζει και με σκηνικό θρίλερ.

Δείτε επτά από τα πιο τρομακτικά ζώα:

1. Aye Aye Lemus

Τα πιο τρομακτικά ζώα στον κόσμο (2)

Μοιάζει με το Γκόλουμ από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Αλλά αντί για τη Μέση Γη, ζει στη Μαδαγασκάρη, και όταν δεν είναι απασχολημένο στην αναζήτηση του… πολύτιμου δαχτυλιδιού, χρησιμοποιεί τα ανατριχιαστικά μακριά του πόδια για να τραφεί με προνύμφες.

2. Dolomedes triton

Τα πιο τρομακτικά ζώα στον κόσμο (3)

Πιάνουν ψάρια πέντε φορές μεγαλύτερα από το μέγεθός τους και όχι μόνο ρίχνουν μέσω των δοντιών τους δηλητήριο, αλλά ψεκάζουν τα θύματά τους και με οξύ ώστε να είναι ευκολότερη η λεία.

3. Amblypygi

Τα πιο τρομακτικά ζώα στον κόσμο (4)

Αυτό το ζώο συνδυάζει κάθε ανατριχιαστικό στοιχείο. Τεχνικά αυτός είναι ένας σκορπιός, αλλά επίσης μοιάζει και με αράχνη.

4. Sarcastic Fringehead

Τα πιο τρομακτικά ζώα στον κόσμο (5)

Γίνεται ακόμα πιο τρομακτικό, από ότι φαίνεται στην όψη, όταν ανοίγει το στόμα του…

5. Wolftrap Anglerfish

Τα πιο τρομακτικά ζώα στον κόσμο (6)

Αυτός ο… τύπος είναι τόσο τρομακτικός που προκαλεί ανατριχίλα ακόμα και στα ψάρια. Έχει ενσωματωμένο στο κεφάλι του ένα είδους καλαμιού… ψαρέματος, με το οποίο προσελκύει τα ψάρια τα οποία στη συνέχεια καταβροχθίζει με το τεράστιο σαγόνι του. Ευτυχώς για μας, τα Wolftrap Anglerfish βρίσκεται σε πολύ βαθιά νερά.

6. Santino the chimp

Τα πιο τρομακτικά ζώα στον κόσμο (7)

Μπορεί να μοιάζει με ένα συνηθισμένο χιμπατζή σε ζωολογικό κήπο, αλλά είναι ένα έξυπνο, πάρα πολύ έξυπνο ζώο.

Το 2009, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου Furuvik στη Σουηδία άρχισαν να παρατηρούν ότι άρχισε να πετάει πέτρες στους επισκέπτες. Με τον καιρό μάλιστα, άρχισε και γινόταν όλο και καλύτερος: Όχι μόνο έβρισκε το στόχο, αλλά άρχισε να κρύβει τις πέτρες για να μην τον αντιληφθούν και στη συνέχεια, ακριβώς όταν τα πλήθη συγκεντρώνονταν γύρω του, τα εκσφενδόνιζε προς τον κόσμο.

7. Atretochoana eiselti

Τα πιο τρομακτικά ζώα στον κόσμο (8)

Αυτό και αν είναι τρομακτικό! Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ’60 ενώ ένα από τα μέρη που ζει είναι και η Βραζιλία.

Πηγή: Newsbeast.gr

Τα πιο σημαντικά