Οργισμένοι γονείς φτιάχνουν «κίνημα» κατά της μάσκας στα σχολεία

21 Αυγούστου, 2020 12:11 ΠΜ
More videos

Ομάδες γονέων συντονίζονται τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να “σπάσουν” την αποφαση των ειδικών για χρήση μασκών από τα παιδιά στα σχολεία.

Απίστευτο: "Ψεκασμένοι" γονείς φτιάχνουν "κίνημα" κατά της μάσκας στα σχολεία

Όπως γράφει το alfavita.gr, ορισμένοι γονείς εμφανίζονται έτοιμοι για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά τους δεν πρέπει να φορέσουν μάσκες για διάφορους λόγους, ενώ προειδοποιούν τους εκπαιδευτικούς ότι θα κινηθούν και εναντίον τους.

Μάλιστα σε μια από τις αφίσες που αναρτούν στο διαδίκτυο, η μάσκα του παιδιού γράφει “I can’t breathe”, τη δραματική φράση του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ πριν ξεψυχήσει στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολις της Μινεσότα.

όχι μάσκα στα σχολεία
όχι μάσκα στα σχολεία

Ορισμένοι γονείς κυκλοφορούν ακόμα και υπευθυνες δηλώσεις που θα ζητήσουν, λένε, να υπογράψουν οι εκπαιδευτικοί, ώστε να αναλαμβάνουν πλήρως την ποινική ευθύνη σε περίπτωση που προκληθεί λόγω της μάσκας σε κάποιον μαθητή οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, όπως δύσπνοια, κνησμό, τάση προς εμετο, ζαλάδα, ρινική συμφόρηση, κεφαλαλγία, ημικρανία, απώλεια αίσθησης και ισορροπίας…

όχι μάσκα στα σχολεία

Άλλοι, ποστάρουν “ιατρικά” κείμενα, όπως το ακόλουθο:

όχι μάσκα στα σχολεία

Οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων, καθώς και οι λεπτομέρειες σχετικά με τις ηλικίες των μαθητών που υποχρεωτικά θα φορούν τη μάσκα, αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, την περασμένη Τρίτη, μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.).

Πηγή: thetoc.gr