Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
επικαιρότηταΑπiστευτο περıστατικό: Άνοıξε τρúπα στον λαıμό του επεıδή σταμάτnσε κάτı που κάνοuμε...

Απiστευτο περıστατικό: Άνοıξε τρúπα στον λαıμό του επεıδή σταμάτnσε κάτı που κάνοuμε όλοι μας καθημερıνά

Αδιανόητο είναι το περιστατικό που έλαβε μέρος στη Σκωτία, καθώς ένας άνδρας στην προσπάθεια του να σταματήσει να φτερνίζεται, άνοιξε τρύπα στο λαιμό του.

Ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο λαιμό, αφού προσπάθησε να αποφύγει το φτέρνισμα, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη 2 χιλιοστών στο λαιμό του. Αυτή η ανησυχητική περίπτωση, που αντιμετωπίστηκε στο Νοσοκομείο Ninewells στο Dundee, υπογραμμίζει τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την κατακράτηση του φτερνίσματος.

Ο ασθενής, ο οποίος έφτασε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους, είχε κλείσει τη μύτη και το στόμα του για να σταματήσει το φτέρνισμα ενώ οδηγούσε. Οι ακτινογραφίες αποκάλυψαν την έκταση του τραυματισμού, οδηγώντας σε άμεση ιατρική φροντίδα.

Οι γιατροί του Πανεπιστημίου του Dundee εξήγησαν ότι το κλείσιμο τόσο του στόματος όσο και της μύτης κατά τη διάρκεια ενός φτερνίσματος μπορεί να αυξήσει την πίεση των αεραγωγών έως και 20 φορές, προκαλώντας δυνητικά σοβαρούς τραυματισμούς όπως ρήξη τυμπάνων, ανευρύσματα, ακόμη και σπασμένα πλευρά.

Δείτε το βίντεο

@7newsaustralia

A Scottish man has torn a hole in his throat while trying to stop a sneeze. #health #7NEWS

♬ original sound – 7NEWS Australia

Τα πιο σημαντικά