Απίστευτη καταγγελία φαρμακοποιού για «μαϊμού» rapid test – «Δίνουν ακόμη και 1.000 ευρώ»

10 Νοεμβρίου, 202110:07 ΜΜ

Μία καταγγελία που θα πρέπει να εξεταστεί έκανε φαρμακοποιός για άτομα που δίνουν μέχρι και 1.000 ευρώ για ένα ψεύτικο rapid test.

Αν και ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήγει την Ελλάδα, με τα κρούσματα και σήμερα να ανέρχονται στα 7.105, η μάστιγα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή των πλατών βεβαιώσεων αρνητικού αποτελέσματος rapid test δίνουν και παίρνουν.

Μάλιστα, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να καταγγέλλουν πολίτες που προσφέρουν ακόμα και 1.000 ευρώ για ένα ψευδώς αρνητικό rapid test.

Η καταγγελία

Όπως αποκάλυψε ο Κώστας Μανωλόπουλος, μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, συνάδελφοί του δέχονται συστηματικά ενοχλήσεις μέσω τηλεφώνου από άτομα που τους ζητούν να «ολοκληρώσουν» το τεστ δίχως να προσέλθουν.

Συνήθως, πρόκειται για άγνωστα σε αυτούς άτομα, αν και υπάρχουν λίγες περιπτώσεις που αφορούν πελάτες από τη γειτονιά. Άλλοι αναφέρουν ότι είναι δήθεν αθλητές και χρειάζονται σε συχνή βάση να κάνουν τεστ και δεν προλαβαίνουν. Προσφέρουν, μάλιστα, μικροποσά της τάξης των 20 ευρώ για αυτή την «εξυπηρέτηση».

Πολλές φορές ζητούν μαϊμού τεστ λόγω φόβου

Ο φαρμακοποιός αποκάλυψε στον ΣΚΑΙ πως σε δύο περιπτώσεις στην επαρχία πολίτες προσέφεραν σε φαρμακοποιούς από 500 μέχρι και 1.000 ευρώ για να τους δηλώσουν ψευδώς θετικά rapid test. «Το κάνουν με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσουν για ένα εξάμηνο τα rapid και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι» σημείωσε ο κ. Μανωλόπουλος.

Ερωτηθείς γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν πληρώνουν για να κάνουν κανονικά το τεστ, αλλά είναι πρόθυμοι να… δωροδοκήσουν τους φαρμακοποιούς, εξήγησε ότι τις περισσότερες φορές επικρατεί ο αδικαιολόγητος φόβος ότι θα βγουν θετικοί.

«Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας και για αυτό προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές και εμπλέκουν ενδεχομένως συναδέλφους μου» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News