Απίστευτες ουρές στο λιμάνι του Πειραιά λόγω των νέων ελέγχων

15 Ιουλίου, 2021 5:40 ΜΜ
More videos

Ατελείωτες είναι οι ουρές στο Λιμάνι του Πειραιά μιας και το επιβατικό κοινό ελέγχεται διπλά λόγω των μέτρων κατά της διασπορά του κορωνοϊού.

Αν ετοιμάζεσαι να διακοπάρεις κι έχεις κλείσει ήδη τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια, καλό είναι να οπλιστείς με υπομονή, μιας και οι ουρές στο Λιμάνι του Πειραιά είναι ατελείωτες από σήμερα το πρωί.

Πλέον στη διαδικασία των αυστηρών ελέγχων των επιβατών συμμετέχει και το Λιμενικό τσεκάροντας διπλά εμβολιασμένους και μη πολίτες που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής. Μάλιστα οι υπεύθυνοι των ακτοπλοϊκών καλούν τους επιβάτες να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την αναχώρησή τους.

Οι Λιμενκοί αρχικά τσεκάρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και τα rapid test 48 ωρών ή PCR test 72 ωρών και έπειτα υπάρχει νέος έλεγχος από τα στελέχη της εταιρείας για να τσεκάρουν τα εισιτήρια.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης αποφάσισε την εμπλοκή του Λιμενικού προκειμένου οι έλεγχοι να είναι σαρωτικοί και ενδελεχείς, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες διασποράς του κορωνοϊού.

Σήμερα το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά έχει σχηματιστεί μια τεράστια ουρά η οποία ξεπερνά τα 200 μέτρα με τους επιβάτες να βρίσκονται περίπου δύο ώρες νωρίτερα πριν προβλεπόμενη αναχώρησή τους.