Απίστευτες εικόνες από τη Βαρυμπόμπη: Δύο μήνες μετά τη καταστροφική φωτιά, η φύση ξαναγεννιέται

14 Οκτωβρίου, 2021 4:01 ΜΜ
More videos

Ήταν στις 3 Αυγούστου όταν μια μικρή εστία πυρκαγιάς ξέσπασε στα όρια των βασιλικών κτημάτων του Τατοΐου. Εκείνη τη στιγμή κανείς δεν φανταζόταν ότι οι φλόγες θα έκαιγαν την καταπράσινη περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Ωστόσο, η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε από κάθε έλεγχο και οι πύρινες γλώσσες κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους για τις επόμενες τέσσερις μέρες, με τις ζημιές να είναι ανυπολόγιστες.

Από τη μανία της φωτιάς τεράστιο ήταν και το πλήγμα που δέχτηκε η φύση. Αμέτρητα ζώα κάηκαν ζωντανά, ενώ ένας σημαντικός πνεύμονας της Αττικής έπαψε να υπάρχει.

Όμως, η φύση έχει τον μοναδικό τρόπο να ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες και, δύο μήνες μετά από αυτή την καταστροφή, το πλατανόδασος της Βαρυμπόμπης έχει ήδη δείξει και πάλι τα πρώτα δείγματα πράσινου.

Σύμφωνα με δασολόγους η φύση μας λέει ότι σε 5-10 χρόνια από τη φωτιά, έχουμε την πλήρη σύνθεση της χλωρίδας που προϋπήρχε.

Τρανό παράδειγμα η καταστροφική πυρκαγιά στη Ζαχάρω Ηλείας. Σήμερα 14 χρόνια μέτα τη φωτιά η φύση και οι αστείρευτες δυνάμεις που κρύβει έκανε το θαύμα της, μετατρέποντας το έως πρότινος νεκρό τοπίο, σε πηγή ζωής και ελπίδας.

Δείτε τις Φωτογραφιές από το πλατανοδάσος της Βαρυμπόμπης:

Πώς ήταν η περιοχή την επομένη της φωτιάς και πώς είναι σήμερα:

βαρυμπόμπηΤο δάσος έχει αρχίσει και πρασινίζει

βαρυμπόμπη

βαρυμπόμπη

βαρυμπόμπηΜέσα από τις στάχτες, τα φυτά έχουν αρχίσει να φωτρώνουν και πάλι

βαρυμπόμπη

βαρυμπόμπη

Αυτά τα μικρά φύλλα σε λίγα χρόνια θα είναι ενα μεγάλο δένδρο

βαρυμπόμπη

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: