10 απίστευτα ρεαλιστικά γλυπτά που θα εντυπωσιάσουν τους λάτρεις της τέχνης

17 Δεκεμβρίου, 20163:53 ΜΜ

Οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτικά πράγματα. Αυτό έχει αποδειχθεί από καλλιτέχνες όλου του κόσμου που με τις έξυπνες δημιουργίες τους φέρνουν στη ζωή το μάρμαρο, τον πηλό και τον μπρούτζο μέσω της γλυπτικής. Κοιτώντας αυτά τα αριστουργήματα δεν θα πιστεύετε πως πρόκειται για ένα ψυχρό υλικό μιας και μοιάζει με πραγματικά σώματα.

Παρακάτω θα δείτε τα πιο εκπληκτικά εκθέματα από διάφορους γλύπτες που θα κερδίσουν τον θαυμασμό σας.

Ο Βιασμός της Περσεφόνης. Μάρμαρο. Ύψος 295 εκατοστά. Πινακοθήκη Μποργκέζε, Ρώμη.

Ο Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι δημιούργησε αυτό το αριστούργημα, όταν ήταν 23 ετών, το 1621. «Εγώ υπέταξα το μάρμαρο και το έκανα εύπλαστο σαν κερί.» δήλωσε.

Σεμνότητα του Αντόνιο Κοραντίνι. Μάρμαρο. 1752. Παρεκκλήσιο Σανσεβέρο, Νάπολι.

 Το γλυπτό είναι ένα επιτύμβιο μνημείο για τη μητέρα του Πρίγκιπα Ρεϊμόντο που του έδωσε ζωή θυσιάζοντας τη δική της.

Αγάπη και Ψυχή του Αντόνιο Κανόβα. Μάρμαρο. 1800-1803. Ύψος 155 εκατοστά. Το άλλο όνομα του γλυπτού είναι Έρως και Ψυχή.

Είμαι όμορφη. Οι Πύλες της Κολάσεως από τον Ωγκύστ Ροντέν, 1880.

Ένα μνημείο μαρμάρινου τάφου στο Κοιμητήριο του Σταλιένο, Γένοβα. Εγκαινιάστηκε το 1851 και είναι γνωστό για τα πολυάριθμα εξαιρετικά καλλιτεχνικά μνημεία, μαυσωλεία, και σαρκοφάγους.

Η πλειοψηφία των γλυπτών στο κοιμητήριο του Σταλιένο έγιναν από σημαντικούς Ιταλούς τεχνίτες του 19ου αιώνα όπως οι Σάντο Βάρνι, Τζούλιο Μοντεβέρδε και άλλοι.

Το Πέπλο της Παρθένου. Μέσα του 19ου αιώνα. Η εικόνα της Παναγίας λαξευμένη από μάρμαρο από τον Τζιοβάνι Στράζα.

Πιέτα του Μικελάντζελο. Ύψος 174 εκατοστά. Βασιλική του Αγίου Πέτρου, Βατικανό. Ο Μικελάντζελο ήταν 24 ετών όταν λάξευε την Παναγία και τον Ιησού από μάρμαρο.

Αρνούμενη από τον σύγχρονο γλύπτη Philippe Faraut. Πηλός. 2008.

Ο σχεδιαστής επίπλων και ξυλογλύπτης εργάζεται με πηλό, μάρμαρο και χαλκό. Είναι ένας απαράμιλλος καλλιτέχνης στα πορτρέτα γλυπτικής.

Ευλογημένη Λουδοβίκα Αλμπερτόνι (1474-1533). Είναι ένα ταφικό μνημείο στην Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στην Ρίπα της Ρώμης από τον Λορέντζο Μπερνίνι.

Η Απελπισία του Ζαν-Τζόσεφ Περοντ, 1868. Το γλυπτό εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου.

Οι Τρεις Χάριτες του Αντόνιο Κανόβα. Μάρμαρο. Ύψος 182 εκατοστά. 1813-1816. Βρίσκεται στο Μουσείο Ερμιτάζ, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News