Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
διάφοραΠαύλος Γερουλάνος – Παύλος Γλίξμπουργκ: Η ομοιότητα και η αλήθεια για πατέρα...

Παύλος Γερουλάνος – Παύλος Γλίξμπουργκ: Η ομοιότητα και η αλήθεια για πατέρα «αυλάρχη» της Άννα Μαρίας

Πολύς λόγος έχει γίνει για τις στενές σχέσεις του στελέχους του ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου με τη βασιλική οικογένεια. Τι ισχύει;

Είναι γνωστό ότι ο πατέρας του Παύλου Γερουλάνου ήταν στενός συνεργάτης και «αυλικός» του βασιλέως Παύλου, του τέως βασιλέως Κωνσταντίνου, αλλά και στενός συνεργάτης της τέως βασίλισσας Άννα-Μαρίας.

Έτσι εξηγείται και η συνωνυμία του Παύλου Γερουλάνου με τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίκου, Παύλο Γλίξμπουργκ.

Πολλοί μάλιστα σχολιάζουν και την εντυπωσιακή ομοιότητα των δύο αντρών Παύλου Γερουλάνου και Παύλου Γλίξμπουργκ.

Φαίνεται πάντως ότι η αλήθεια κρύβεται στην ιστορία του Μαρίνου Γερουλάνου, του πατέρα του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Ποιος ήταν ο Μαρίνος Γερουλάνος και ποια η σχέση του με τον πρώην Βασιλιά Κωνσταντίνο και την Άννα Μαρία

Ο Μαρίνος Γερουλάνος ήταν αρχαιολόγος και είχε διατελέσει πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Γεννήθηκε στο Καλαμάκι Αττικής και ήταν γιος του Ιωάννη Γερουλάνου και της Δέσποινας Στρέιτ.

marinos geroylanos

Από την πλευρά του πατέρα του ήταν εγγονός του Μαρίνου Γερουλάνου ενώ από την πλευρά της μητέρας του εγγονός του Γεώργιου Στρέιτ, δισέγγονος του Στέφανου Στρέιτ, ανιψιός του πρωθυπουργού Δημήτριου Μάξιμου και απόγονος του Ανδρέα Λόντου, μέλους της πατρινής οικογενείας πολιτικών.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης. Εργάστηκε ως μηχανικός και το 1981 ίδρυσε επιχείρηση ιχθυοτροφείων στην Κεφαλλονιά.

Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Guelf του Καναδά.

Το 1961 διορίστηκε ιδιαίτερος γραμματέας του Βασιλέως Παύλου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1964, ενώ την περίοδο 1964 – 1967 ήταν τελετάρχης του Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Εκείνη την περίοδο και συγκεκριμένα το 1966 γεννήθηκε και ο Παύλος Γερουλάνος.

Μάλιστα, την περίοδο 1967 – 1974 ο γοητευτικός Μαρίνος Γερουλάνος διετέλεσε αυλάρχης της Βασίλισσας Άννας Μαρίας.

Η περίοδος αυτή συνέπεσε με τη γέννηση του Παύλου Γλίξμπουργκ στις 20 Μαΐου 1967.

Κατά τη μεταπολίτευση διορίστηκε Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του Υπουργείου Συντονισμού (1976 – 1981).

Τιμήθηκε με τη διάκριση “Global 500” των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης ήταν μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη.

Ήταν παντρεμένος με την Αιμιλία Καλλιγά, πρόεδρο του Μουσείου Μπενάκη και είχε τέσσερα παιδιά μεταξύ των οποίων και τον Παύλο Γερουλάνο.

Τα πιο σημαντικά