Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΑπαρηγόρητος ο Λοβέρδος μετά την αποτυχία: «Με κατέστρεψαν ΣΥΡΙΖΑ και Παπανδρέου»

Απαρηγόρητος ο Λοβέρδος μετά την αποτυχία: «Με κατέστρεψαν ΣΥΡΙΖΑ και Παπανδρέου»

Οι μέρες περνούν αλλά ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έχει ακόμα συνέλθει από τη βαριά ήττα στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Και όπως κάθε βαριά ηττημένος προσπαθεί να βρει τα αίτια αυτής της αποτυχίας σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τις επιλογές του ίδιου.

Η τελευταία δικαιολογία του Λοβέρδου είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργος Παπανδρέου ήταν οι καθοριστικοί λόγοι που ναυάγησε και από φαβορί κατέληξε εκτός δεύτερου γύρου.

«Υπήρχε γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου» στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, «από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν οργανωμένα και ψήφισαν», αλλά «δεν ψήφισε ο κόσμος της ΝΔ, πέρα από σποραδικές εμφανίσεις κάποιων» από το κυβερνόν κόμμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λοβέρδοςστο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και 91,6.

«Από ότι μου λένε, γιατί εγώ δεν το έζησα αφού δεν ήμουν όλη ημέρα στα εκλογικά τμήματα, από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε “γραμμή” για συγκεκριμένο υποψήφιο. Έχω εκτίμηση για ποιον, αλλά δεν μπορώ να πω το όνομα. Δεν με ενόχλησε αυτό, δεν το καταγγέλλω. Αυτό ανέβασε και τη συμμετοχή. Μια χαρά. Το στοίχημα για τη νέα ηγεσία θα είναι να κρατήσει αυτό τον κόσμο», πρόσθεσε και στη συνέχεια άσκησε κριτική στην απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μπει στην κούρσα της διαδοχής.

Με την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ο κ. Παπανδρέου «κατέστρεψε εμένα καταρχάς», τόνισε εξηγώντας πως «εάν δείτε τα αποτελέσματα στη δυτική Ελλάδα και στην Αττική όπου ήμουν πρώτος αλλά η διαφορά μου δεν ήταν η αναμενόμενη, ο κ. Παπανδρέου έκανε μια κίνηση η οποία είχε συνέπειες σε εμένα». «

Η δεύτερη συνέπεια είναι “επάνω” του. Του είχα πει ότι ως πρώην πρωθυπουργός, ο ρόλος του ήταν να στηρίξει την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά που ήταν τότε εν ζωή, για να εγγυηθεί την ομαλή πορεία προς τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Έκανε αυτό που ήθελε να κάνει, δικαίωμά του. Τις συνέπειες τις υφίσταται ο ίδιος πρώτα από όλα. Του ζήτησα να κάνει πίσω, στην αρχή της εβδομάδας», δήλωσε.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ παραδέχθηκε ότι ήταν «σοκ» ο αποκλεισμός του από το δεύτερο γύρο, επισημαίνοντας: «Η δήλωση για τη στήριξη του Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν ένα “μικρό μανιφέστο Λοβέρδου” μετά την προσωπική μου ήττα».Τα πιο σημαντικά