Απάντηση Τσίπρα σε ερώτηση για πρόωρες εκλογές: «Κάντε κανένα μπάνιο»

17 Ιουλίου, 2018 6:03 ΜΜ
More videos

Υπό τον πρωθυπουργό συνεδρίασε σήμερα το πρωί το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και όπως διέρρευσε συζητήθηκε η ατζέντα της επόμενης περιόδου από τη ΔΕΘ και μετά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην τρίωρη συνεδρίαση τονίστηκε ότι ανοίγονται μεγάλες δυνατότητες για την οικονομία από εδώ και στο εξής οι οποίες θα πρέπει να αξιοποιηθούν, ενώ συζητήθηκαν οι πολιτικές κατευθύνσεις σχετικά με το πώς θα κατανεμηθεί ο δημοσιονομικός χώρος του 2019.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι όποιες παρεμβάσεις υπέρ διαφόρων κοινωνικών ομάδων, θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατ. ευρώ που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Οι σχετικές συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στα κομματικά και κυβερνητικά όργανα ενώ το οικονομικό επιτελείο αναμένεται εξειδικεύσει και να ποσοτικοποιήσει μέτρα και πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο για την περίοδο που ανοίγεται μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την απάντησή του στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν έξω από το χώρο της συνεδρίασης σχετικά με το χρόνο διενέργειας πρόωρων εκλογών.

Με αινιγματικό τρόπο ο πρωθυπουργός, χαμογελώντας απάντησε στους δημοσιογράφους «κάντε κανένα μπάνιο» και έφυγε.

Πυρετώδεις είναι όπως φαίνεται ήδη οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων, από τις 21 Αυγούστου και μετά, ούτως ώστε η κυβέρνηση να «πανηγυρίσει», την έξοδο από τα μνημόνια.

Στο τραπέζι των σχεδίων είναι το Καστελόριζο που φαίνεται να έχει κλειδώσει, κυρίως για συμβολικούς λόγους. Υπενθυμίζεται μάλιστα, πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το ακριτικό νησί στις 17 Απριλίου και είχε δηλώσει πως θα επέστρεφε ξανά με την έξοδο από το Μνημόνιο.

Στην Αθήνα, η φιέστα της κυβέρνησης, πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στην Πνύκα. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα. Στόχος μάλιστα της κυβέρνησης είναι να παραβρεθούν στην εκδήλωση αυτή, κορυφαίοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, ενδεχομένως και πρωθυπουργοί.

«Να πάτε να κάνετε κανένα μπάνιο» σύστησε στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας, όταν τον ρώτησαν για πρόωρες εκλογές«Να πάτε να κάνετε κανένα μπάνιο» σύστησε στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας, όταν τον ρώτησαν για πρόωρες εκλογές

Χαμογελαστός ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στην Κουμουνδούρου Χαμογελαστός ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στην Κουμουνδούρου

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης ΔραγασάκηςΟ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προσέρχεται στη συνεδρίαση του Πολιτικού ΣυμβουλίουΟ πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προσέρχεται στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Οπως είπε ο Νίκος Φίλης στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου «συζητήσαμε για όλα. Την επόμενη μέρα θα είμαστε ακόμη καλύτερα»Οπως είπε ο Νίκος Φίλης στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου «συζητήσαμε για όλα. Την επόμενη μέρα θα είμαστε ακόμη καλύτερα»

Το οικονομικό επιτελείο θα καθορίσει τις φοροελαφρύνσεις που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ -Φωτογραφίες: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΤο οικονομικό επιτελείο θα καθορίσει τις φοροελαφρύνσεις που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ -Φωτογραφίες: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: