Απάντηση Κοντονή για την απονομή χάριτος σε καταδικασθέντα για ναρκωτικά

1 Νοεμβρίου, 20177:52 ΜΜ
More videos

Για εσκεμμένη παραπληροφόρηση και ανθρωποφαγία κάνει λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σχετικά με δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι απένειμε χάρη σε καταδικασθέντα για ναρκωτικά για να διοριστεί στη ΔΕΗ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δήλωσε ότι «ορθά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία απονομής χάριτος συναίνεσαν για την άρση των συνεπειών από την ποινή που είχε επιβληθεί στον καταδικασθέντα για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών».

Αναλυτικότερα, αναφορικά με την απονομή χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε καταδικασθέντα για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής επισήμανε:

«Πρώτον, για να γίνει δεκτή αίτηση χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προηγείται γνωμοδότηση του κατηγορήσαντος εισαγγελέα, του υπηρεσιακού εισηγητή, του ειδικού εισηγητή και απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων, το οποίο συγκροτείται από επτά μέλη με πλειοψηφία δικαστικούς λειτουργούς. Ακολουθεί πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει και τον τελικό λόγο.

Δεύτερον, η συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία υπάρχει εκτεταμένη παραπληροφόρηση αφορά κατοχή και πώληση ακατέργαστης κάνναβης κατά το έτος 2008 από καταδικασθέντα σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Σημειωτέον ότι το αδίκημα αυτό είχε τελεστεί από τον καταδικασθέντα σε ηλικία 23 ετών και έκτοτε δεν είχε τελέσει κανένα άλλο αδίκημα».

Κατόπιν αυτών, ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλήγει ότι «ορθά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία απονομής χάριτος συναίνεσαν προς τούτο για την άρση των συνεπειών από την ποινή που του είχε επιβληθεί».

Τέλος, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για «εσκεμμένη παραπληροφόρηση», προσθέτοντας ότι «η ανθρωποφαγία και η δημιουργία εντυπώσεων μέσω φαιδρών δημοσιευμάτων και αναρτήσεων πρέπει να λάβει επιτέλους τέλος.”

[zougla]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News