Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 και άνοιγμα κομμωτηρίων

19 Μαρτίου, 202111:45 ΜΜ

Οριζόντια, πανελλαδική εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί και τα Σαββατοκύριακα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασευής, με έναρξη του μέτρου από το Σάββατο 20 Μαρτίου. Ωστόσο παραμένει η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων με την χρήση του κωδικού «6». Η μετακίνηση με αυτόν τον κωδικό θα γίνεται, όπως σήμερα, μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Επίσης ανακοίνωσε το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής – περιποίησης νυχιών από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, αλλά και των εκκλησιών για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

Αναλυτικά ανακοινώθηκε:

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 21:00 έως τις 05:00
  • Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  • Επαναλειτουργία δημοσίων πάρκων με επισκέψεις έως τριών ατόμων (εκτός οικογενειών) μόνο με τα πόδια και με τη χρήση SMS
  • Τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε μητρόπολης με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  • Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6.

Ποιες περιοχές περνάνε στο «βαθύ κόκκινο» και ποιες βγαίνουν

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από το Σαββατο 20 Μαρτίου, περνούν στο «βαθύ κόκκινο» η Μύκονος, η Ζάκυνθος, ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστιάδας, ο δήμος Καρδίτσας. Στο ίδιο ειδικό καθεστώς με τη Λέρο (σκληρό lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο κλπ) περνάει μέχρι τις 29 Μαρτίου και η δημοτική ενότητα Γαλατινής του δήμου Βοΐου.

Στον αντίποδα, απ’ το «βαθύ κόκκινο» βγαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Φωκίδας, Σάμου, Άρτας και Λευκάδας, καθώς και ο δήμος Ρόδου.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News