Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
έρευνεςΟι άντρες που παντρεύονται μικρότερες σε ηλικία γυναίκες ζουν πολύ περισσότερο

Οι άντρες που παντρεύονται μικρότερες σε ηλικία γυναίκες ζουν πολύ περισσότερο

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να επιλέγουν συντρόφους που βρίσκονται περίπου στην ίδια ηλικία με εκείνους. Ωστόσο, μερικοί άντρες αργότερα στην ζωή τους δείχνουν μια προτίμηση στις νεαρότερες γυναίκες και συνήθως ακούνε πολλά σχόλια για αυτήν τους την προτίμηση. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν, ότι οι άντρες που προτιμούν τις πιο μικρές σε ηλικία γυναίκες έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Μια αναφορά στον Economist 1843 ερευνά το ηλικιακό χάσμα και τις διαφορετικές στάσεις αντρών και γυναικών απέναντι σε αυτό. Η έρευνα που έκανε το OKCupid με δεδομένα από την ιστοσελίδα του έδειξε, ότι οι γυναίκες προτιμούν άντρες κοντά στην δική τους ηλικία, ενώ οι άντρες προτιμούν γυναίκες στα 20 ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

ac04c754637a654debce9c9a5c108f46

Getty Images

Ψάχνουν σοφά οι άντρες; Στην θεωρία υπάρχουν αρκετοί λόγοι που δικαιολογούν μια μικρή ηλικιακή διαφορά. Η ικανότητα δυο συντρόφων να μπορούν να τραγουδούν μαζί ένα τραγούδι από το αγαπημένο τους καρτούν της παιδικής τους ηλικίας μπορεί να τους δέσει πάρα πολύ. Επίσης, η δυνατότητα δωρεάν μετακινήσεων με τα μέσα την ίδια χρονική στιγμή ή η εξοικονόμηση χρημάτων από μεγάλα πάρτι είναι πολύ ελκυστικές ιδέες.

Στην πραγματικότητα έρευνες που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν, ότι “δεν υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικιακή διαφορά και το ποσοστό διαζυγίων στην Αγγλία και την Ουαλία, αν και υπήρχαν κάποιες ενδείξεις, ότι οι γυναίκες που παντρεύονταν μετά τα 30 και είχαν πάνω από 10 χρόνια διαφορά με τον άντρα τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο.”

Έρευνα από πολλαπλές πηγές υποδεικνύει, ότι οι άντρες που προτιμούν τις μικρότερες σε ηλικία γυναίκες συνήθως ζουν περισσότερο και έχουν καλύτερη υγεία γενικότερα.

180cbc98e2c4e89183f27406a124dc36

Video Still

Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν φαίνεται να είναι αμφίδρομο. Έτσι, οι γυναίκες που προτιμούν τους μικρότερους ηλικιακά άντρες δεν απολαμβάνουν το πλεονέκτημα του να ζήσουν περισσότερο, όπως οι άντρες.

 

Τα πιο σημαντικά