Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
άντρεςΟι άντρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο σύμφωνα με την επιστήμη

Οι άντρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο σύμφωνα με την επιστήμη

Αρκετοί άντρες όταν σκέφτονται την γυναίκα των ονείρων τους, υποτιμούν τις πνευματικές και νοητικές της ικανότητες και επικεντρώνονται περισσότερο στην εμφάνιση. Αυτή η διάκριση ενδέχεται να είναι λάθος και υπάρχουν επιστημονικά τεκμίρια γι’ αυτήν την υπόθεση!

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι μια έξυπνη σύντροφος μπορεί να παρατείνει τη ζωή του άντρα και να προλάβει την άνοια, που πλήττει τις μεγάλες ηλικίες.

Ο καθηγητής Lawrence Whalley, ομότιμος καθηγητής της Ψυχικής Υγείας στη Σχολή Ιατρικής και Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν, σε διάλεξη που έδωσε με τίτλο: Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, είπε: “Αυτό που πρέπει να κάνει ένα αγόρι αν θέλει να ζήσει περισσότερο, είναι να φροντίσει να βρει μια έξυπνη γυναίκα για να παντρευτεί. Δεν υπάρχει καλύτερο γιατρικό για την άνοια και το Αλτσχάιμερ από την εξυπνάδα.”

9df9247ee8ec37467f8c6470b11400c5

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν, είχε ως αντικείμενο την εξέταση της υγείας ομοζυγωτικών διδύμων ατόμων και διαπίστωσε ότι αυτοί που ήταν παντρεμένοι με έξυπνες συντρόφους ήταν προστατευμένοι κατά των εκφυλιστικών ασθενειών του εγκεφάλου, πράγμα που σημαίνει πως η εξυπνάδα των γυναικών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα σε αυτό. Διαπίστωσαν επίσης, ότι οι άνδρες που επιλέγουν να παντρευτούν έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο και έχουν μια πιο ποιοτική και ευτυχισμένη ζωή, ενώ είναι λιγότερο πιθανό σε μεγάλη ηλικία να υποφέρουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και από άνοια.

Προηγούμενες έρευνες έχουν συμπεράνει πως επίλυση γρίφων και διανοητικά παιχνίδια, όπως τα σταυρόλεξα, μπορούν να βοηθήσουν στην αποτελεσματική πρόληψη της άνοιας και της νόσου του Αλτσχάιμερ, αφού μέσω αυτών των δραστηριοτήτων ενεργοποιούνται νευρώνες στον εγκέφαλο. Έτσι, είναι λογικό μια έξυπνη γυναίκα να εμπνέει τον σύντροφό της να ασχολείται με τέτοιες προκλήσεις διανοητικών ικανοτήτων και να τον ωφελήσει με τον ίδιο τρόπο.

Αξιοσημείωτο είναι πως σε εξετάσεις που έγιναν σε άνδρες που πήραν μέρος στην έρευνα και ήταν παντρεμένοι με έξυπνες γυναίκες, ακόμα και αν είχαν σημάδια άνοιας σε μαγνητικές σαρώσεις του εγκεφάλου τους, δεν υπέφεραν από κανένα σύμπτωμα της νόσου. Αντιθέτως, ήταν ιδιαίτερα ευφυείς και πλήρως λειτουργικοί διανοητικά.

3890bf8bc9d76b1cb3225bffa1105b98

Αυτά τα νέα θα πρέπει να ενθαρρύνουν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες να εκτιμούν την σκέψη και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των γυναικών περισσότερο από την ομορφιά και την εξωτερική εμφάνιση. Η κοινωνία μας έχει δημιουργήσει μερικά λανθασμένα στερεότυπα και κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να εκτιμηθεί από όλους.

Το πρόβλημα αυτό αποτελεί τον πυρήνα του φεμινιστικού κινήματος παγκοσμίως. Τα κορίτσια που μεγαλώνουν μαθαίνοντας να είναι υπερήφανα για την ευφυΐα τους και καλλιεργούν τις δεξιότητές τους γίνονται πιο υπεύθυνα και ανεξάρτητα. Τα αγόρια που μοιράζονται αυτές τις αντιλήψεις τείνουν να αναπτύσσουν καλύτερες σχέσεις με τις συντρόφους τους και να προσπαθούν για την δημιουργία ενός πιο υποστηρικτικού κόσμου για τις συζύγους και τις κόρες τους.

Συμπερασματικά, αυτή η έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες που επιλέγουν να εκτιμούν την ευφυΐα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μιας γυναίκας, όταν επιλέγουν ταίρι και θέλουν να κάνουν οικογένεια, μπορεί να ωφελήσουν τόσο την σωματική όσο και την ψυχική τους υγεία, ενώ παράλληλα βοηθούν την κοινωνία να προοδεύσει.

[dailymail] [s24]

Τα πιο σημαντικά