Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
διεθνήΆντρας βρέθηκε με γυάλινο ποτήρι στο έντερο: «Έπινα τσάι και το κατάπια,...

Άντρας βρέθηκε με γυάλινο ποτήρι στο έντερο: «Έπινα τσάι και το κατάπια, είπε στον γιατρό»

Γιατροί στην πόλη Μπιχάρ της Ινδίας ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πολύ παράξενο ιατρικό περιστατικό.

Ένας 55χρονος άντρας έφτασε στο νοσοκομείο υποφέροντας από οξεία δυσκοιλιότητα και έντονους πόνους στο στομάχι, με τους γιατρούς να τον εγχειρίζουν και να βγάζουν – τελικά – ένα γυάλινο ποτήρι από το παχύ έντερο.

Όπως αναφέρει η ιατρική γνωμάτευση του Δρ Μακχντουλούλ Χακ, του επικεφαλής των χειρουργών, οι ακτινογραφίες και ο υπέρηχος έδειξαν ότι κάτι είχε μπλοκάρει σοβαρά το πεπτικό σύστημα του ασθενούς.

«Το πώς το γυάλινο ποτήρι βρέθηκε μέσα του παραμένει ακόμα μυστήριο. Όταν τον ρωτήσαμε, ο ασθενής είπε ότι το κατάπιε όταν έπινε τσάι. Αυτή, βέβαια, δεν είναι και μια πολύ πειστική εξήγηση. Ο οισοφάγος και ο πεπτικός σωλήνας του ανθρώπου είναι πολύ στενοί για να περάσει το αντικείμενο» εξήγησε ο γιατρός, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India.

Αρχικά, οι γιατροί της περιοχής Μπιχάρ στην Ινδία προσπάθησαν να αφαιρέσουν το ποτήρι τραβώντας το από τον πρωκτό με ενδοσκόπιο, «αλλά δεν δούλεψε. Έτσι χρειάστηκε να του ανοίξουμε την κοιλιά και να βγάλουμε το ποτήρι αφού προχωρήσαμε σε τομή του εντέρου» εξήγησε ο γιατρός.

Η κατάσταση του 55χρονου άντρα είναι σταθερή, αλλά η ανάρρωση πρόκειται να πάρει αρκετό καιρό.

«Το παχύ έντερο αναμένεται να θρέψει σε μερικούς μήνες και τότε θα κλείσουμε τη μικρή οπή εξόδου και η λειτουργία της αφόδευσης θα γίνεται και πάλι κανονικά» εξήγησε ο γιατρός.

«Η κατανόησή μας για την ανθρώπινη ανατομία λέει πως υπάρχει μόνον ένας τρόπος για το ποτήρι να βρέθηκε εκεί που ήταν. Σπρώχτηκε κάτωθεν από τον πρωκtό. Αλλά η περαιτέρω διερεύνηση ίσως φέρει στην επιφάνεια λεπτομέρειες που ο ασθενής μας ίσως να μην είναι πρόθυμος να μοιραστεί. Εμείς, ως γιατροί, οφείλουμε να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά του» ανέφερε ο γιατρός.

Δείτε το βίντεο – Προσοχή σκληρές εικόνες:

 

Τα πιο σημαντικά