Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ενδιαφέρονταΆντρας που πήγαινε τουαλέτα μια φορά το μήνα μπήκε ως έκθεμα σε...

Άντρας που πήγαινε τουαλέτα μια φορά το μήνα μπήκε ως έκθεμα σε μουσείο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο καιρό μπορείτε να αντέξετε χωρίς να πάτε τουαλέτα; Μάλλον όχι.

Ο άντρας που θα δείτε παρακάτω πάσχει από μια ασθένεια που ονομάζεται συγγενής (αγκαλιόνιος) μεγακόλωνας ή αλλιώς νόσος του Hirschsprung, η οποία εμφανίζεται όταν τα νευρικά κύτταρα στο παχύ έντερο δεν αναπτύσσονται σωστά και γίνεται δύσκολη να απομακρυνθούν τα απόβλητα.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 6

The Mütter Museum of The College of Physicians of Philadelphia

Σύμφωνα με το College of Physicians of Philadelphia, αυτός ο άντρας ήταν ένα υγιές μωρό με εξαίρεση την μεγάλη κοιλιά του και κάποια δυσκοιλιότητα που είχε. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε μετά την ηλικία των 1,5 ετών.

Μεγαλώνοντας είχε σοβαρές κρίσεις δυσκοιλιότητας και η κοιλιά του είχε διογκωθεί πολύ. Στα 16 του πήγαινε στην τουαλέτα 1 φορά τον μήνα. Παρόλο που οι γιατροί γνώριζαν ότι η ασθένειά του οφείλονταν σε μια δυσμορφία στο παχύ του έντερο μια τέτοια είδους επέμβαση το 1890 ήταν πολύ επικίνδυνη.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 2

The Mütter Museum of The College of Physicians of Philadelphia

Δυστυχώς, στα 20 του ο άντρας αντί να πάρει ιατρική βοήθεια κατέληξε σε ένα μουσείο ως έκθεμα όπου ήταν γνωστός ως “άνθρωπος μπαλόνι.” Οι άνθρωποι πλήρωναν για να τον δουν από κοντά κυρίως λόγω της μεγάλης κοιλιάς του.

Τελικά, πέθανε σε ηλικία 29 ετών. Τον βρήκαν νεκρό στο μπάνιο, ενώ προσπαθούσε να πάει τουαλέτα.

Μετά τον θάνατό του, οι γιατροί αφαίρεσαν το παχύ του έντερο, το οποίο περιείχε 18 κιλά περιττωμάτων, ενώ το παχύ έντερο είχε διάμετρο 76 εκατοστά.

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3

The Mütter Museum of The College of Physicians of Philadelphia

Τώρα, το παχύ του έντερο εκτίθεται σε ένα μουσείο στις ΗΠΑ.

Ευτυχώς, σήμερα η νόσος του Hirschsprung είναι θεραπεύσιμη. Σύμφωνα με το NHS, γιατρεύεται με επιτυχία όσο ο ασθενής είναι ακόμα σε νεαρή ηλικία.

[ladbible]

Τα πιο σημαντικά