Άντρας κάνει πατινάζ σε λεπτό μαύρο πάγο και ο ήχος που δημιουργείται είναι εξωγήινος

5 Απριλίου, 2018 3:34 ΜΜ
More videos

Οι πατινέρ Χένρικ Τριγκ και Μάρτιν Άγνε, κάνουν πατινάζ πάνω σε πολύ λεπτό πάγο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο φωτογράφος Τριγκ κατέγραψε τον φίλο του να κάνει πατινάζ σε μια πρόσφατα παγωμένη λίμνη, έξω από τη Στοκχόλμη. Στο βίντεο, ο άνδρας γλιστράει στην επιφάνεια καθώς το βάρος του σπάει τον πάγο, δημιουργώντας έναν ήχο διαφορετικό από τους άλλους. Το στυλ που χρησιμοποιούν είναι το σκανδιναβικό, δηλαδή η μεγάλη παγοδρομία στις λίμνες, που οι πατινέρ καλύπτουν συνήθως από 50 ως 100 χιλιόμετρα την ημέρα.

Ο Τριγκ δήλωσε: «Κάνω πατινάζ για 25 χρόνια, ξεκίνησα με μερικούς φίλους για να κερδίσω εμπειρίες κατά τη διάρκεια των μακριών σκοτεινών χειμώνων». Επιπλέον, έχει εκδώσει 2 βιβλία σχετικά με το σκανδιναβικό στυλ πατινάζ πάγου και πολλά άρθρα για διάφορα περιοδικά. «Έτσι, ίσως μπορείτε να με αποκαλέσετε και επαγγελματία», συμπληρώνει. Ο άνδρας εξηγεί πως ο λεγόμενος μαύρος πάγος, είναι ένα φαινόμενο όπου ο πάγος είναι καινούργιος, απάτητος και κρατάει ελάχιστα για να τον πατήσει κάποιος.

Ο Τριγκ εξηγεί: «Η ανταμοιβή είναι να τον ακούσεις να τραγουδάει, να λυγίζει και να σπάει χωρίς να πέφτει. Δεν είναι τόσο επικίνδυνο όταν γνωρίζετε τι να κάνετε, αν έχετε τον σωστό εξοπλισμό και αν γνωρίζετε πώς να τον χρησιμοποιήσετε. Πάμε μερικές φορές κάθε χειμώνα, αλλά αυτό δεν είναι τόσο δραματικό, επειδή πάμε πολύ γρήγορα και έχουμε στεγνά ρούχα μαζί μας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το πατινάζ.»

Πως όμως καταφέρνουν να μην πέσουν; Ο σκέιτερ Μάρτιν αναφέρει: «Η  τρισδιάστατη κατανομή του στρες, αποτρέπει το σπάσιμο του πάγου. Είναι η ίδια αρχή, όπως για ένα τόξο ή έναν θόλο». «Το βάρος του σκέιτερ αναγκάζει τον πάγο να λυγίσει σαν αψίδα. Ακόμη και αν σχηματιστεί ρωγμή, η συμπιεστική δύναμη από τον περιβάλλοντα πάγο ωθείται πλευρικά», προσθέτει ο Τριγκ.

Δείτε παρακάτω μερικές εντυπωσιακές εικόνες και το εκπληκτικό βίντεο με το πατινάζ.

Οι σκέιτερ Χένρικ Τριγκ και Μάρτιν Άγνε, κάνουν πατινάζ πάνω σε πολύ λεπτό πάγο.

Henrik Trygg

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Τριγκ κατέγραψε τον φίλο του να κάνει πατινάζ σε μια πρόσφατα παγωμένη λίμνη, έξω από τη Στοκχόλμη.

Henrik Trygg

Το σκανδιναβικό πατινάζ είναι η μεγάλη παγοδρομία στις λίμνες, που οι πατινέρ καλύπτουν συνήθως από 50 ως 100 χιλιόμετρα την ημέρα.

Henrik Trygg

Ο σκέιτερ γλιστρά στην επιφάνεια, καθώς το βάρος του σπάει τον πάγο και δημιουργείται ένας μοναδικός ήχος.

Henrik Trygg

Ο Τριγκ κάνει πατινάζ εδώ και 25 χρόνια, ενώ έχει εκδώσει 2 βιβλία σχετικά με αυτό.

Henrik Trygg

«Η ανταμοιβή είναι να τον ακούσεις να τραγουδάει, να λυγίζει και να σπάει χωρίς να πέφτει.»

Henrik Trygg

Ο λεγόμενος μαύρος πάγος, είναι ένα φαινόμενο όπου ο πάγος είναι καινούργιος, απάτητος και κρατάει ελάχιστα για να κάνει κάποιος πατινάζ πάνω του.

Henrik Trygg

 «Το βάρος του σκέιτερ αναγκάζει τον πάγο να λυγίσει σαν αψίδα. Ακόμη και αν σχηματιστεί ρωγμή, η συμπιεστική δύναμη από τον περιβάλλοντα πάγο ωθείται πλευρικά».

Henrik Trygg

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τον μοναδικό ήχο του πάγου:

[Henrik Trygg]

Ακολουθήστε μας στο facebook: