Άντρας έσκαψε μόνος του μια λίμνη 27 χρόνια για να αντιμετωπίσει την ξηρασία του χωριού του

3 Σεπτεμβρίου, 20177:05 ΜΜ
More videos

O Σιαμλάλ Ραϊγουάντε από την Ινδία ήταν μόλις 15 ετών, όταν αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να λύσει το πρόβλημα με την έλλειψη νερού στο χωριό του. Πήγε σε ένα κοντινό δάσος και άρχισε να σκάβει μια λίμνη, που θα χρησίμευε ως δεξαμενή νερού για τους κατοίκους του χωριού.

Το χωριό Σαγιά Παχάντ έχει μόνο 2 διαθέσιμες πηγές, που δεν επαρκούσαν για όλους τους κατοίκους.

HT

Η κυβέρνηση απλά αγνόησε τις αιτήσεις των κατοίκων για να λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη νερού στην περιοχή τους.

ANI

Αλλά, αυτός ο άντρας δεν μπορούσε να μείνει άπραγος.

HT

Σήμερα, ο Σιαμλάλ Ραϊγουάντε είναι 42 ετών και στο χωριό του τον θεωρούν σωτήρα. Τα τελευταία 27 χρόνια δουλεύει για την ολοκλήρωση της λίμνης, η οποία τώρα είναι γεμάτη με πόσιμο νερό.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στους Hindustan Times “δεν έλαβα ποτέ βοήθεια από την κυβέρνηση ή τους άλλους χωρικούς. Απλά, ονειρεύομαι μια κοινότητα, η οποία δεν στερείται τις πιο βασικές ανάγκες.”

Όπως ήταν φυσικό, η ιστορία του Ραϊγουάντε έγινε γνωστή και έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Οι Αρχές του έδωσαν το ποσό των 156 δολαρίων για την συνεισφορά του.

Πηγές αναφέρουν, ότι το χωριό δεν έχει ακόμα καλό οδικό δίκτυο και ηλεκτρισμό. Ο δήμαρχος του χωριού ανέφερε στο δίκτυο ANI“Θα ενημερώσω την κυβέρνηση και θα πάρουμε άμεσες αποφάσεις. Θα του παρέχουμε ό,τι χρειαστεί. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για την χώρα μας.”

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News