Άντρας αυνανiστηκε σχεδόν μέχρι θανάτου: Εκσπεpμάτωσε κι έπαθε εγκεφαλικό

23 Μαΐου, 202311:33 ΜΜ

Ένας 51χρονος άντρας στην Ιαπωνία σχεδόν αυνανίστηκε μέχρι θανάτου, όταν έπαθε εγκεφαλικό ενώ εκσπερμάτωνε.

Ο 51χρονος άντρας από την Ιαπωνία είχε τη συνήθεια να ικανοποιεί τον εαυτό του πολλές φορές κάθε μέρα, σύμφωνα με τη σχετική αναφορά σε επιστημονικό περιοδικό.

Δυστυχώς, όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Stroke and Cerebrovascular Diseases”, ο άντρας υπέστη υποαραχνοειδή αιμορραγία –μια μορφή εγκεφαλικού κατά το οποίο η αιμορραγία συμβαίνει στους γεμάτους υγρό χώρους τους εγκεφάλου– που συνήθως παρατηρείται έπειτα από έντονη σωματική προσπάθεια.

Ο άντρας –προτίμησε να μην δημοσιοποιήσει την ταυτότητά του για ευνόητους λόγους– ένιωσε έντονο πονοκέφαλο αμέσως μετά την εκσπερμάτωση και στη συνέχεια έκανε εμετό.

Παρά τα έντονα συμπτώματα, ο 51χρονος μπόρεσε να πάει μόνος του στο νοσοκομείο Nagoya City University Hospital, στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας.

Οι γιατροί έκαναν αξονική τομογραφία στον εγκέφαλό του, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να επιβεβαιώνουν ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό, κατάσταση που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.

Ευτυχώς, ο άντρας κατάφερε να επιβιώσει και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο έπειτα από 2 εβδομάδες νοσηλείας.

Όπως ανέφεραν οι θεράποντες γιατροί, ο ασθενής βγήκε από το νοσοκομείο σε εξαιρετική κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δρ Ντάνιελ Γουλς, το ανεύρυσμα που προκάλεσε το εγκεφαλικό του 51χρονου θεωρείται ότι σχετίζεται με μια ξαφνική αύξηση στην αρτηριακή πίεση του άντρα.
«Αυτό είναι κάτι χαρακτηριστικό στη σεξουαλική δραστηριότητα» σχολίασε ο γιατρός, μιλώντας στη βρετανική ταμπλόιντ “Daily Mail”.

Οι σεξουαλικές δραστηριότητες κάθε είδους –συμπεριλαμβανομένου και του αυνανισμού– έχουν συνδεθεί με ποσοστό μεταξύ 3,8% και 14% των συνολικών περιπτώσεων υποαραχνοειδούς αιμορραγίας, σύμφωνα με τον επιστήμονα.

Φάρμακα όπως το Viagra ή ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνουν τον κίνδυνο για τέτοιου είδους εγκεφαλικά, εξηγεί ο Δρ Γουόλς.

«Για να πούμε και κάτι θετικό, αποφεύγοντας το κάπνισμα, τα ναρκωτικά και ρυθμίζοντας την πίεση κάποιος ελαττώνει τις πιθανότητες για τέτοια εγκεφαλικά περισσότερο από το να κόψει το σεξ κάθε είδους» ανέφερε ο γιατρός.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News