Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΑντώνης Κανάκης: Σκληρή απάντηση στην ΕΣΗΕΑ - «Αρχίσαμε όλοι να γελάμε»

Αντώνης Κανάκης: Σκληρή απάντηση στην ΕΣΗΕΑ – «Αρχίσαμε όλοι να γελάμε»

Την απάντησή του στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ μέσα από τον αέρα του «Ράδιο Αρβύλα» το βράδυ της Τετάρτης (8/3) έδωσε με εκτενή του τοποθέτηση ο Αντώνης Κανάκης.

«Θα σας εκμυστηρευτώ μια παρασκηνιακή ιστορία. Χθες το βράδυ καθόμασταν, όπως όλες αυτές τις ημέρες μέχρι αργά, μιλάμε μεταξύ μας και λέμε τον πόνο μας. Θα έλεγα πως κάνουμε meeting αλλά ουσιαστικά τον πόνο μας λέμε ο ένας στον άλλον. Εκεί που μιλάμε, έρχεται και μας διακόπτει ένας συνεργάτης μας και αρχίζει να μας διαβάζει μια ανακοίνωση που έβγαλε η ΕΣΗΕΑ. Όσο τη διαβάζει αυτή την ανακοίνωση, πραγματικά δεν πιστεύουν τα αυτιά μου αυτά που ακούω και αυτά που γράφει η ανακοίνωση. Όταν τελειώνει το διάβασμα, του λέω κατά λέξη: «Σοβαρά τώρα ή μου κάνεις πλάκα;». Παίρνει τον λόγο ο Χρήστος και μου λέει, «γιατί τι περίμενες; Ότι θα βγάλουν ανακοίνωση για τον Πορτοσάλτε και για όλα αυτά;». Απαντάω με τεράστια αφέλεια, όπως αποδεικνύουν τα πράγματα, ναι. Μεσολαβούν δυο δευτερόλεπτα που δεν μιλάει κανένας και ήταν η πρώτη φορά, μετά από τόσες μέρες, που ξέσπασε όλη η ομάδα σε γέλια. Αρχίσαμε όλοι να γελάμε» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Και όχι, δεν έβγαλε ανακοίνωση για όλα αυτά που ζούμε πολλά χρόνια τώρα από πάρα πολλά αίσχη που έχουν γίνει από τον δημοσιογραφικό κόσμο. Δεν έβγαλε ανακοίνωση για το ότι ζούμε στην εποχή με τα νέα ήθη και έθιμα της δημοσιογραφίας όπου κατασκευάζονται συνειδητά ψέματα και το fake news είναι πλέον το είθισται. Δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την εθνική τραγωδία και για τις ευθύνες που μπορεί να έχουν οι πολιτικές εξουσίες. Δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την προσβολή που έχουν δεχθεί τα θύματα από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι αντί να ερευνούν τις ευθύνες της πολιτείας για αυτό που έγινε, προσπαθούν να καλύψουν την εξουσία. Δεν έβγαλε ανακοίνωση για προτροπές που ακούστηκαν από δημοσιογράφους προς την κυβέρνηση, ότι πρέπει να συμψηφίσουν τα θύματα από το Μάτι με τα θύματα από τα Τέμπη για να βγει κερδισμένη η κυβέρνηση. Προτροπές από δημοσιογράφους στον αέρα και δεν έβγαλαν για αυτό ανακοίνωση. Δεν έβγαλε ανακοίνωση για δημοσιογράφους οι οποίοι είπαν ότι τα «θύματα είναι θυσίες για να γίνουν καλύτεροι δρόμοι και καλύτερα τρένα». Δεν έβγαλαν ανακοίνωση για τίποτα από όλα αυτά. Η πρώτη ανακοίνωση που έβγαλε η ΕΣΗΕΑ, μετά από την απίστευτη αυτή τραγωδία, αναφέρεται – υποτιμητικά με το μυαλό τους – στις χιουμοριστικές εκπομπές».

«Αυτή είναι η Ένωση Συντακτών στην Ελλάδα του 2023 και η γραμμή που δόθηκε σήμερα. Πω, πω Θεέ μου! Πω, πω Θεέ μου» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Αντώνης Κανάκης στον αέρα του το Ράδιο Αρβύλα, το βράδυ της Τετάρτης, στον ΑΝΤ1.

«Βγήκαμε στην πρώτη εκπομπή και θυμάστε πως ξεκινήσαμε την τοποθέτηση για τους δημοσιογράφους. Είναι τόσο λαϊκιστές, τόσο χυδαίοι που πάνε να τα γυρίσουν! Βγήκαμε στην πρώτη εκπομπή και ξεκινήσαμε την τοποθέτηση για τους δημοσιογράφους λέγοντας πως «λυπούμαστε πάρα πολύ που συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι γίνονται η αιτία για να πάρει η μπάλα πολλούς δημοσιογράφους – κυρίως στα έντυπα και τα διαδικτυακά μέσα – που κάνουν πολύ σοβαρά και πολύ καλά τη δουλειά τους. Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα που είπαμε πριν ξεκινήσουμε την όποια τοποθέτηση μας για τη δημοσιογραφία. Και μετά είπαμε για τη διαπλοκή και για όλα τα άλλα. Άπειρες φορές μιλήσαμε για συγκεκριμένους δημοσιογράφους. Στόχος της κριτικής ήταν μόνο συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι. Όμως όταν αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη, όπως είχαμε προβλέψει, που καμία δύναμη δεν έχουν και κακώς τους απαντάμε γιατί ο τρόπος που τους απαντάτε εσείς είναι καθολικός και απόλυτος. Αλλά είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Και χαίρομαι που τουλάχιστον υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι εκεί έξω ακόμα οι οποίοι δεν παίζουν αυτό το παιχνίδι και χαίρομαι πάρα πολύ. Τι άλλο πρέπει για να κοιτάξουμε μέσα μας όλη αυτή τη σαπίλα και τις ξεπουλημένες συνειδήσεις και να πούμε “εντάξει φτάνει ρε παιδί μου, πεθαίνουμε πλέον, σκοτώνουμε κόσμο, φτάνει. Δε γίνεται αυτή τη στιγμή να συνεχίζω να παίζω αυτό το παιχνίδι ”».

Δείτε την τοποθέτηση του Αντώνη Κανάκη στο 28:40 του σημερινού (8/3) επεισοδίου του «Ράδιο Αρβύλα»:

Τα πιο σημαντικά