Άντονι Χόπκινς: Κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «The Father»

26 Απριλίου, 2021 12:32 ΜΜ
More videos

Ο Άντονι Χόπκινς κέρδισε το Όσκαρ στην 93η απονομή βραβείων, για τον ρόλο του στην ταινία «The Father» και το δεύτερο της καριέρας του, μετά την ερμηνεία του στη Σιωπή των Αμνών.

Η ταινία «The Father» βασίζεται στην ιστορία ενός ηλικιωμένου άντρα που παλεύει με την γεροντική άνοια, καθώς αυτή επιδεινώνεται. Ο σερ Άντονι Χόπκινς καταφέρνει να δραματοποιήσει τον ρόλο του και να μεταφέρει με απόλυτη φυσικότητα στον θεατή τις δυσκολίες και τις συνέπειες που έχει μία τέτοια ασθένεια, η οποία συναντάται πολύ συχνά στις οικογένειες.

Ο 83χρονος ηθοποιός με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία The Father και τη νίκη του, άφησε πίσω του τον 79χρονο Ρίτσαρντ Φάρνσγουορθ, που το 2000 είχε προταθεί για Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού, για την ερμηνεία του στην ταινία «The Straight Story».

Συνεπώς, ο Άντονι Χόπκινς είναι ο έβδομος γηραιότερος ηθοποιός, ο οποίος τέθηκε υποψήφιος στη συγκεκριμένη κατηγορία και κέρδισε για δεύτερη φορά, μετά το 1992 και την αξέχαστη ερμηνεία του ως «Χάνιμπαλ Λέκτερ» στην Σιωπή των Αμνών, η οποία καθήλωσε το κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι υποψήφιοι για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου μαζί με τον Άντονι Χόπκινς το 2021

Ριζ Αχμέντ – Sound of Metal

Τσάντγουικ Μπόουζμαν – Ma Rainey’s Black Bottom

Γκάρι Όλντμαν – Mank

Στίβεν Γιούν – Minari