Αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Σλοβενία

6 Δεκεμβρίου, 202111:26 ΜΜ

«Στοπ» έστω και προσωρινά έβαλε το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας στην πρόταση νόμου της Κυβέρνησης της Σλοβενίας που στοχεύει να κάνει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για όλους τους πολίτες από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το Συνταγματικό δικαστήριο στην απόφασή του σημειώνει πως ο νόμος δεν μπορεί με τις υπάρχουσες νομικές δεσμεύσεις να περάσει από την Βουλή αλλά υπογραμμίζει πως «σε περίπτωση που το νομικό πλαίσιο εναρμονιστεί με την αναγκαιότητα για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι σίγουρο πως θα αποκτήσει την δέουσα νομιμότητα».

Ουσιαστικά το δικαστήριο της χώρας έδειξε τον δρόμο στην Κυβέρνηση σε περίπτωση που επιμείνει στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όλους, προκειμένου να φέρει μετά από 30 ημέρες, όπως ορίζει το Σύνταγμα, νέα πρόταση στην οποία θα περιγράφεται ως μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας το εμβόλιο.

Η Κυβέρνηση της χώρας μέχρι τώρα δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση μετά την ανακοίνωση της συγκεκριμένης απόφασης.

Σημειώνεται πως η Σλοβενία με πληθυσμό που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια έχει 45% ανεμβολίαστους πολίτες και καταγράφει το τελευταίο χρονικό διάστημα περισσότερα από 800 κρούσματα την ημέρα φέρνοντας στα όριά του το εθνικό σύστημα υγείας.

Πηγή: tribune.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News