Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
διεθνή«Αντίο πόδι μου, θα μου λείψεις»: Ραγίζει καρδιές η ιστορία 8χρονου που...

«Αντίο πόδι μου, θα μου λείψεις»: Ραγίζει καρδιές η ιστορία 8χρονου που «έφυγε» από σπάνιο καρκίνο

Λίγους μήνες πριν ένα 8χρονο αγοράκι έχασε το πόδι του από σπάνιο και επιθετικό τύπο καρκίνου των οστών, αφότου ανακαλύφθηκε ένα εξόγκωμα σε μέγεθος μπιζελιού. Τώρα η οικογένεια του παιδιού μοιράστηκε την είδηση του θανάτου του, στέλνοντας ένα μήνυμα προς κάθε γονιό.

Ο 8χρονος Τσάντλερ ήταν σαν κάθε άλλο παιδί της ηλικίας του. Όλα άλλαξαν, όταν οι γονείς του ανακάλυψαν ένα μικρό λίπωμα στο πόδι του. Δεν φαντάζονταν ποτέ, τι θα ακολουθούσε.

Η οικογένεια του παιδιού έφυγε τον Μάιο από το νοσοκομείο με τα χειρότερα νέα: ο μικρούλης έπασχε από οστεοσάρκωμα, έναν σπάνιο και επιθετικό καρκίνο των οστών.

Ο 8χρονος Τσάντλερ ήταν σαν κάθε άλλο παιδί της ηλικίας του. Όλα άλλαξαν, όταν οι γονείς του ανακάλυψαν ένα μικρό λίπωμα στο πόδι του. Δεν φαντάζονταν ποτέ, τι θα ακολουθούσε.

Έπειτα από μήνες χημειοθεραπειών και επεμβάσεων, που οδήγησαν στον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του, η οικογένεια του 8χρονου ανακοίνωσε τον θάνατό του.

«Ο Τσάντλερ μας άφησε στον ύπνο του, στις 2 τα ξημερώματα της 25ης Νοεμβρίου. Περίμενε υπομονετικά μέχρι να το αποχαιρετήσουν όλοι και μέχρι να πάει η μαμά του για ύπνο, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Ήδη μας λείπει πολύ», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Οι γονείς του παιδιού παρατήρησαν για πρώτη φορά το εξόγκωμα στην επιγονατίδα του αριστερού γονάτου του. Η πιθανότητα ενός σαρκώματος πέρασε από το μυαλό τους, έτσι έκαναν μία έρευνα. Το ογκίδιο προκάλεσε πολύ πόνο στο παιδί την επόμενη μέρα και έτσι το πήγαν στο νοσοκομείο.

«Κάναμε ακτινογραφίες και δεν έδειξαν κάτι. Έτσι μας έδωσαν παυσίπονα και γυρίσαμε στο σπίτι», ανέφερε ο πατέρας. Ωστόσο, ανήμερα του Πάσχα πέρυσι, η οικογένεια πήγε για μία δεύτερη γνώμη και μία μαγνητική που έδειξε κάποιες αλλοιώσεις στα οστά.

Ο μικρός υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις και η διάγνωση ήταν οστεοσάρκωμα. Οι γιατροί είπαν, ότι ήταν κάτι πολύ σπάνιο για τόσο μικρή ηλικία. Αυτό, όμως, που ήταν εξαιρετικά ανησυχητικό ήταν, ότι ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις στον πνεύμονα.

9174aeccac9215dcab20f04df9ca7736f4686ce8 768x576 1

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το νοσοκομεί συνέστησε χημειοθεραπείες για 29 εβδομάδες και χειρουργικές επεμβάσεις. «Η πτέρυγα του νοσοκομείου έγινε το σπίτι του και το προσωπικό έμαθε τα πάντα για εκείνον», λέει ο μπαμπάς του.

Στα γενέθλιά του, τού επέτρεψαν να πάει σπίτι του για να γιορτάσει με την οικογένειά του για λίγες μέρες, όμως η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία.

«Το πόδι του άρχισε να πονά πολύ σε σημείο που να μην μπορεί να το κουνήσει», σημειώνει.

Οι γιατροί βρήκαν μία ρωγμή στην επιγονατίδα του και ο Τσάντλερ επέστρεψε στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Με τα παυσίπονα να μην έχουν καμία επίδραση και το παιδί να υποφέρει ολοένα και περισσότερο, αποφασίστηκε να ακρωτηριαστεί από το γόνατο και κάτω.

Μερικές μέρες πριν από την επέμβαση, ο μικρός ήθελε τον μπαμπά του δίπλα του.

«Μπαμπά, μπορείς να βγάλεις μία φωτογραφία το ποδι μου με το τάμπλετ; Θέλω να κάνω κάτι», τού είπε.

Έτσι, ο πατέρας έβγαλε τη φωτογραφία και έδωσε πίσω τη συσκευή στο παιδί. Λίγο μετά, τού έδειξε τι είχε κάνει.

«Είχε ζωγραφίσει μία καρδιά στο πόδι του και είχε γράψει: Αγαπητό πόδι, θα μου λείψεις πολύ, όταν θα φύγεις. Με αγάπη, Τσάντλερ», είπε ο μπαμπάς του.

510e77484d3373c7af61a41383fa2c47d936ce58 768x576 1

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΠΙΔΑ

Ο μικρός σύντομα επέστρεψε στην καλή του διάθεση. Σχεδίαζε μάλιστα να φτιάξει ο ίδιος το προσθετικό του πόδι που θα το ονόμαζε «Lego leg», καθώς λάτρευε τα LEGO.

Όμως, μερικές εβδομάδες μετά, οι γιατροί τού έκαναν εξετάσεις για να δουν την πορεία των πνευμόνων του και διαπίστωσαν, ότι οι όγκοι είχαν μεγαλώσει σε μέγεθος και αριθμό. Ήταν μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

Έξι μήνες πέρασαν στο νοσοκομείο και ο μικρός επέστρεψε στο σπίτι για να περάσει λίγο χρόνο με την οικογένειά του, μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η οικογένειά του ελπίζει η ιστορία του παιδιού της να βοηθήσει στο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τόσο για το οστεοσάρκωμα, όσο και για άλλες σπάνιες μορφές καρκίνου.

Πηγή: infokids.cy

Τα πιο σημαντικά