Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΑντετοκούνμπο: «Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός»

Αντετοκούνμπο: «Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμμετείχε στο podcast «48 minutes» και δήλωσε πως έχει σαφείς επιρροές τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τη Νιγηρία.

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές», είπε ο σούπερ σταρ των Μπακς.

«Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του. Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Greek Freak συμφώνησε με τον σπρίντερ Νόα Λάιλς πως οι πρωταθλητές του ΝΒΑ δεν θα πρέπει να αυτοαποκαλούνται πρωταθλητές κόσμου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τους Μπακς αν οι φιλοδοξίες τους δεν συμβαδίζουν και δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να διεκδικήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Τα πιο σημαντικά