Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
Ελλάδα«Ανοίγουν τους λογαριασμούς του Σημίτη»

«Ανοίγουν τους λογαριασμούς του Σημίτη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» που παρουσιάζει έγγραφο της Αρχής κατά του ξεπλύματος χρήματος, ανοίγουν τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, συνεργατών και συγγενικών του προσώπων.

nea

Στο άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδελφού του Σπύρου και δυο πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Βαγγέλη ΜαλέσιοΥ, προχωρά η Δικαιοσύνη σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες που δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Ο κατάλογος των επτά προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από την σύζυγο του κ. Μαλέσιου Διαμαντούλα και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα το έγγραφο απευθύνεται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς καθώς και στην Attica Bank και ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία η από ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών, εικάζεται πως λόγω της προσθήκης του ονόματος του κ. Λουκά Ρωμανού και των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C4I.

Τα πιο σημαντικά