Ανοιχτά από Δευτέρα και τα κομμωτήρια, νυχάδικα και κέντρα αισθητικής

15 Ιανουαρίου, 20213:07 ΜΜ

Ειδήσεις έβγαλε η πολύωρη τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων. Τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν και τα κομμωτήρια, τα νυχάδικα και τα κέντρα αισθητικής, μαζί με τα καταστήματα λιανικής. Ήταν κάτι που είχε φωτογραφίσει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

Από Δευτέρα ο κόσμος θα μπορεί να επισκεφτεί κομμωτήρια, νυχάδικα και κέντρα αισθητικής, τα οποία ήταν κλειστά για δύο βδομάδες τουλάχιστον. Επιπλέον θα λειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες, όμοιους με αυτούς που ίσχυσαν κατά την περίοδο των εορτών.

Θετική είναι η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των καταστημάτων με τις μεθόδους click-in-shop και click away από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η εισήγηση βέβαια περιλαμβάνει περαιτέρω περιορισμούς για τις περιοχές με αυστηρό lockdown.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, καταστήματα στη χώρα θα ανοίξουν με τις μεθόδους click-in-shop και click away, το ραντεβού, που θα συνοδεύεται από την αποστολή SMS, όμως για τη μετάβαση στο κατάστημα και την αγορά των προϊόντων να περιορίζεται στις 2 ώρες. Παράλληλα θα ισχύει και περιορισμός ατόμων εντός του καταστήματος, ανάλογα με το εμβαδόν σε μαγαζιά που θα λειτουργήσουν με click-in-shop.

Εξαιρέσεις θα ισχύσουν για στις «κόκκινες περιοχές», που προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες στην περίπτωση της λειτουργίας των καταστημάτων.

Σε αυτές λοιπόν τα καταστήματα δεν αναμένεται να ανοίξουν με click-in-shop. Ειδικότερα, οι επιστήμονες έκριναν πως στις περιοχές με αυστηρό lockdown όσα καταστήματα ανοίξουν θα λειτουργήσουν με click away.

Η Αττική φυσικά τραβάει την προσοχή λόγω της κακής επιδημιολογικής εικόνας, αλλά τα καταστήματα στην περιφέρεια αναμένεται να λειτουργήσουν με το νέο καθεστώς, κίνηση που θα επαναξιολογηθεί αν υπάρξει σημαντική επιδείνωση.

Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές το απόγευμα από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News