Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΑνεπιθύμητος στην Αυστραλία ο Παυλόπουλος από τους Έλληνες ομογενείς 

Ανεπιθύμητος στην Αυστραλία ο Παυλόπουλος από τους Έλληνες ομογενείς 

Το ταξίδι που είχε προγραμματίσει εδώ και πολλούς μήνες για την Αυστραλία ακύρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 

Όπως είχε γίνει γνωστό, Έλληνες και Αυστραλοί αξιωματούχοι είχαν επικοινωνήσει τους τελευταίους μήνες σχετικά με την οργάνωση του ταξιδιού του προέδρου, που θα ήταν η πρώτη επίσκεψη του ΠτΔ έπειτα από την αντίστοιχη του Κωστή Στεφανόπουλο τον Ιούνιο του 2002.

Νεότερες πληροφορίες, εντούτοις, επισημαίνουν πως τελικά ο κ. Παυλόπουλος επέλεξε να αναβάλει το ταξίδι στην Αυστραλία για το 2019, παρότι υπάρχουν αυξανόμενες εικασίες πως η αιτία για την αλλαγή των σχεδίων οφείλεται σε «εχθρική» υποδοχή την οποία του επιφύλασσαν οι ελληνικές οργανώσεις της Αυστραλίας.

Ειδικότερα, το Pan Macedonian Association of Melbourne and Victoria (PMAMV), απέστειλε μια προειδοποιητική επιστολή στον ΠτΔ, μερικές μόλις μέρες έπειτα από τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τα Σκόπια στις Πρέσπες, αναφέροντας πως ο κ. Παυλόπουλος είναι «persona non gratta» (ανεπιθύμητος).

Κύριε Παυλόπουλε, είστε ανεπιθύμητος. εάν επισκεφθείτε τη Μελβούρνη, εμείς οι αξιωματούχοι της ελληνικής διασποράς δεν θα σας καλωσορίσουμε», τόνιζε η επιστολή τους.

Τα πιο σημαντικά