Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024
ΕλλάδαΑνεμβολίαστοι: Με rapid τεστ σε Δημόσιο, Τράπεζες, καταστήματα, κομμωτήρια

Ανεμβολίαστοι: Με rapid τεστ σε Δημόσιο, Τράπεζες, καταστήματα, κομμωτήρια

Στον απόηχο των 6.700 νέων κρουσμάτων, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, περισσότερα rapid ή μοριακά τεστ, «μπλόκο» σε Δημόσιο, καταστήματα και αθλητικούς χώρους για τους ανεμβολίαστους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό από το Σάββατο 6/11:

-Όλοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που εργάζονται στους χώρους λατρείας, θα πρέπει να κάνουν, πλέον, δύο (από ένα που ισχύει σήμερα) rapid ή μοριακό τεστ την εβδομάδα. Γεγονός, το οποίο σημαίνει αύξηση του κόστους κατά 40 ευρώ το μήνα.

-Η πρόσβαση σε Δημόσιο, Τράπεζες, μεικτούς χώρους, εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες όπως τα κομμωτήρια, θα γίνεται με αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ.

-Εξαίρεση αποτελούν σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και χώροι λατρείας.

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι:

-Εντείνονται οι έλεγχοι και αυξάνονται οι ποινές στα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα. Συγκεκριμένα, διπλασιάζονται τα πρόστιμα που θα ξεκινούν πλέον από 5.000 ευρώ και δέκα μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος. Ενώ θα γίνεται πλήρης ενημέρωση προς τους πολίτες για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα.

-Οι ομάδες στους αθλητικούς χώρους των οποίων δεν τηρούνται τα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, κινδυνεύουν να παίζουν κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με 6.700 μολύνσεις, 59 νεκρούς και 434 διασωληνωμένους.Τα πιο σημαντικά