Άνδρος: Ψάλτης και πατέρας 10 παιδιών ο καθηγητής που αρνήθηκε να κάνει self test και συνελήφθη

23 Απριλίου, 2021 11:38 ΜΜ
More videos

Ψάλτης και πατέρας δέκα παιδιών είναι ο εκπαιδευτικός που συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές στην Άνδρο καθώς προσήλθε στο σχολείο που δίδασκε, χωρίς να έχει κάνει το υποχρεωτικό self test.

Από την πρώτη μέρα της εφαρμογής του αυτοελέγχου αρκετοί μαθητές με την παρότρυνση των γονέων τους πήγαν στα σχολεία τους χωρίς να έχουν κάνει εξεταστεί εάν είναι θετικοί στον ιό που επελαύνει και στη χώρα μας.

Οι αστυνομικές αρχές εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου συνέλαβαν τους γονείς τους, οι οποίοι δημιούργησαν εκρηκτικές καταστάσεις στα προαύλια των σχολείων με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να σταματήσουν τα μαθήματα. Στην Άνδρο όμως σημειώθηκε ακριβώς το αντίθετο. Ένας εκπαιδευτικός ήταν αυτός που προκάλεσε αναστάτωση κι ένταση στο σχολείο στο λύκειο του νησιού όπου διδάσκει. Κι αυτό γιατί προσήλθε το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο σχολικό συγκρότημα χωρίς να έχει κάνει το υποχρεωτικό self test. Από τους αρμόδιους του ζητήθηκε να κάνει το προβλεπόμενο test, ωστόσο ο ίδιος ανέφερε ότι είναι αρνητής του “self test”.

Μάλιστα όταν η διευθύντρια του σχολείου και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του ζήτησαν να απομακρυνθεί από το σχολείο ή απάντηση του συναδέλφου τους ήταν και πάλι αρνητική.

Τα μαθήματα διεκόπησαν, ενώ ενημερώθηκε και η αστυνομία. Μία ημέρα αργότερα, ο καθηγητής συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, καθώς όπως όλα δείχνουν για τη συγκεκριμένη πράξη του θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη σε μεταγενέστερο χρόνο. “Είχε αντιρρήσεις για να κάνει το προβλεπόμενο self test. Η διευθύντρια του σχολείου τήρησε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο που ισχύει για αυτές τις περιπτώσεις. Μάλιστα ο καθηγητής συνελήφθη και από την αστυνομία”, λέει στο newsit.gr, o δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης.

Μέχρι στιγμής εναντίον του καθηγητή δεν έχει ασκηθεί κάποιο διοικητικό πρόστιμο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο εκπαιδευτικός μέσα από τις αναρτήσεις του στο Facebook, εμφανίζεται να είναι αρνητής των self test καθώς σε μια από αυτές αναφέρει:

“Πώς εξηγείται ότι αν το αποτέλεσμα βγει θετικό, θα πρέπει να επαληθευτεί, ενώ αν βγει αρνητικό, τεκμαίρεται αλάνθαστο; Από πού κι ως πού ένας δειγματοληπτικός έλεγχος δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να συμβάλει στην αναχαίτιση της πανδημίας; Τι πέτυχαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του καλοκαιριού στα αεροδρόμια; Γι’ αυτό να είστε έτοιμοι για τις επόμενες πίστες. Ξυπνήστε επιτέλους! Βαρέθηκα να ακούω το μονότονο ροχαλητό σας! Νομικά επιχειρήματα υπάρχουν. Τα αξίζετε;”

Άνδρος: Ψάλτης και πατέρας 10 παιδιών ο καθηγητής που αρνήθηκε να κάνει self test και συνελήφθη Σε κάποιο άλλο σχόλιό του στο προφίλ του λέει τα εξής:

“Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε όλα τα νέα σχετικά με τον covid19. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε επαρκώς. Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέδωσε μία ακόμα ανακοίνωση σχετικά με τους εμβολιασμούς. Ακόμα πιο πρόσφατα πληθαίνουν οι φωνές οι οποίες μιλούν εξ ονόματός μας(των πολιτών) και οι οποίες ζητούν τον μαζικό εμβολιασμό μας, ανεξαρτήτως εάν μας ρώτησαν και χωρίς να έχουν καμία νομιμοποίηση να ζητούν μία ιατρική πράξη η οποία αφορά τον κάθε ένα προσωπικά.”

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

newsit.gr