Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΑνδρέας Καρέλιας: Η κορυφή, η καταπληκτική σχέση με τους υπαλλήλους του και...

Ανδρέας Καρέλιας: Η κορυφή, η καταπληκτική σχέση με τους υπαλλήλους του και τα αμέτρητα μπόνοuς

Ο Ανδρέας Καρέλιας είναι ένας κορυφαίος Έλληνας επιχειρηματίας που θεωρείται ο καλύτερος εργοδότης και έχει κατακτήσει την κορυφή.

screenshot 2023 12 14 at 12 55 30 andreas karelias i poreia pros tin koryfi i katapliktiki schesi me toys ypalliloys toy kai ta ametrita mponoys

Λίγα λόγια

Ανδρέας Καρέλιας: Ο γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1966. Είναι ο πρωτότοκος γιος του Γιάννη Καρέλια, ο οποίος έχει συνολικά οκτώ παιδιά, τέσσερα αγόρια και τέσσερα κορίτσια. Ο Ανδρέας είναι ο πρωτότοκος κι αυτός που ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας. Στις 31 Οκτωβρίου του 1969 γεννήθηκε και ο αδερφός του Στάθης, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής.

Στην επιχείριση δραστηριοποιούνται και τα άλλα δύο αγόρια της οικογένειας, ο Κωνστανίνος και ο Ιωάννης. Η εταιρεία καπνοβιομηχανίας Karelia έγινε γρήγορα πασίγνωστη και γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Η απογείωσή της ήρθε το 1950 με τους αγρότες να καπνίζουν το καλύτερο σέρτικο τσιγάρο της εποχής. Το 1957 κυκλοφόρησε το «Καρέλια Φίλτρο» ενώ ακολούθησαν τα εμπορικά σήματα «Εκλεκτά», «Ρεκόρ», «Λουξ», «Ζαπάντι», «Λήθη», «Rex» και άλλα.

screenshot 2023 12 14 at 12 55 22 andreas karelias i poreia pros tin koryfi i katapliktiki schesi me toys ypalliloys toy kai ta ametrita mponoys

screenshot 2023 12 14 at 12 55 26 andreas karelias i poreia pros tin koryfi i katapliktiki schesi me toys ypalliloys toy kai ta ametrita mponoys

Ανδρέας Καρέλιας: Η πορεία του, η σχέση με τους υπαλλήλους του

Μία γυναίκα είναι στο τιμόνι της καπνοβιομηχανίας του Ανδρέα Καρέλια

Πρόεδρος της εταιρείας είναι η Βικτώρια Γ. Καρέλια. Η εταιρεία παράγει 45 εκατομμύρια τσιγάρα καθημερινά ενώ έχει 45.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα. Εξάγει τα τσιγάρα της σε παραπάνω από 30 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Είχε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία R. J. Reynolds και διέμενε τα τσιγάρα Camel. Ωστόσο όταν διεκόπη η συνεργασία, υπήρχαν φόβοι ότι η Karelia δεν θα αντέξει, κάτι το οποίο δεν έγινε. Ανέδειξε την «Καρέλια Χρυσή Κασετίνα» που ήταν πλέον βασικός παίκτης της αγοράς.

Ενώ στην Ελλάδα της κρίσης, πολλές επιχειρήσεις πτώχευαν και έβαζαν λουκέτα. Η Karelia το 2012 αποφάσισε να μοιράσει 1,8 εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή μπόνους στους εργαζομένους της.

Επίσης το 2019 η καπνοβιομηχανία σημείωσε ρεκόρ τζίρου και είπε ότι είναι ο μεγαλύτερος στα 130 χρόνια που είναι στην αγορά. Η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της τόσο εντός Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό. Ενώ, το 2019 οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 10%.

Το δημόσιο εισέπραξε 532 εκατομμύρια ευρώ και τα ασφαλιστικά ταμεία 8 εκατομμύρια ευρώ από την φορολογία.

Η οικογένεια Καρέλια πραγματοποιεί μεγάλες δωρεές και σε κοινωνικές δράσεις, δείχνοντας την κοινωνική ευαισθησία της. Για παράδειγμα, πριν λίγο διάστημα δώρισε 50 νέες ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της μάχης με τον κορονοϊό.

screenshot 2023 12 14 at 12 55 14 andreas karelias i poreia pros tin koryfi i katapliktiki schesi me toys ypalliloys toy kai ta ametrita mponoys

screenshot 2023 12 14 at 12 55 17 andreas karelias i poreia pros tin koryfi i katapliktiki schesi me toys ypalliloys toy kai ta ametrita mponoys

Τα πιο σημαντικά