Άνδρας με Νόσο του Crohn, φωτογραφίζει τον εαυτό του, για να αποδείξει ότι η εμφάνιση μπορεί να είναι παραπλανητική.

6 Νοεμβρίου, 2015 11:31 ΠΜ
More videos

“Επειδή φαίνομαι καλά και μιλάω φυσιολογικά, δεν σημαίνει, ότι δεν πάσχω από μια πολύ σοβαρή ασθένεια.”

Ο 24χρονος Ste Walker από το Halifax της Αγγλίας πάσχει από την Νόσο του Crohn. Η νόσος αυτή επηρεάζει το πεπτικό σύστημα.

H νόσος του Crohn ή κοκκιωματώδης κολίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, άγνωστης αιτιολογίας, η οποία προκαλεί φλεγμονή του βλεννογόνου και αφορά σε όλο το τοίχωμα του εντέρου. Η αντιμετώπιση της νόσο είναι μια επώδυνη διαδικασία, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα θεραπεία.

Ο νεαρός αναφέρει, ότι από τότε που διαγνώστηκε με αυτή την ασθένεια είχε πολλές επιπλοκές με την υγεία του, έχει κάνει 80 επεμβάσεις στην προσπάθεια του να την αντιμετωπίσει και δεν φάει στερεά τροφή ή δεν έχει πιει τίποτα τα τελευταία 2 χρόνια.

Ο Walker υποστηρίζει, ότι επειδή φαίνεται “φυσιολογικός”, οι άνθρωποι υποθέτουν, ότι είναι υγιής Συχνά τον παρεξηγούν και τον προσβάλλουν, όταν χρησιμοποιεί θέσεις αναπήρων στο πάρκινγκ, όταν πάει στις ειδικά σχεδιασμένες για αναπήρους τουαλέτες ή χρησιμοποιεί μπαστούνι, όταν περπατάει.

Απηυδισμένος πια από τις λανθασμένες υποθέσεις που έκαναν οι άνθρωποι για την κατάσταση της υγείας του, ο 24χρονος αποφάσισε να αναρτήσει στο Facebook δυο φωτογραφίες. Στην μια ήταν με μπλούζα και στην άλλη χωρίς μπλούζα, δείχνοντας τις όλες τις συσκευές, που έχει πάνω του, για να μπορεί να να επιβιώνει.

People are too quick to judge these days, just because I look normal and speak normal, that doesn’t mean I don’t have a…

Posted by Ste Walker on Sunday, October 25, 2015

Αυτή η ανάρτηση έγινε viral και είχε πάνω από 30,000 likes και 10,000 κοινοποιήσεις.

Στην ανάρτησή του αναφέρει με λεπτομέρειες όλες τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει και περιγράφει πώς αυτές οι συσκευές τον βοηθούν να κρατηθεί στην ζωή. Κλείνει την ανάρτησή του με την παράκληση να καταλάβει ο κόσμος, ότι μια καλή εξωτερική εμφάνιση δεν ισούται απαραίτητα και με καλή κατάσταση υγείας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Συνήθως, όταν με βλέπουν να παρκάρω στην θέσεις των ανθρώπων με αναπηρία ή αν χρησιμοποιώ τις ειδικά σχεδιασμένες τουαλέτες, μου λένε, ότι αυτό που κάνω είναι λάθος, γιατί δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα και με αυτόν τον τρόπο εξαπατώ το σύστημα.

Απλά σταματήστε για ένα λεπτό και σκεφτείτε, ότι μπορεί να θέλω να δείχνω καλά και να αισθάνομαι καλά. Δεν ξέρετε τι περνάω σε καθημερινή βάση, οπότε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να με κρίνετε. Άλλο το είναι και άλλο το φαίνεσθαι.

Σκεφτείτε πριν μιλήσετε. Σκεφτείτε τον αγώνα που δίνω κάθε μέρα για να σηκωθώ από το κρεβάτι και να ντυθώ, ώστε να δείχνω φυσιολογικός.”

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Crohn της Αμερικής, Michael Osso, επανέλαβε την παράκληση του Walker.

“Οι άνθρωποι που πάσχουν από την Νόσο του Crohn μπορεί να φαίνονται υγιείς, αλλά ζουν καθημερινά με φλεγμονές, που τους προκαλούν αφόρητους πόνους. Το γεγονός, ότι οι πόνοι δεν είναι ορατοί από τους άλλους δεν σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν. Είναι πολύ σημαντικό να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να μοιραστούμε ιστορίες, όπως αυτή του Ste, για να καταλάβει ο κόσμος τον αγώνα που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι καθημερινά”.

Ο 24χρονος υποστηρίζει ότι έκανε την συγκεκριμένη ανάρτηση για να εκφράσει την αγανάκτησή του και δεν περίμενε να έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Κάθε μέρα λαμβάνει χιλιάδες υποστηρικτικά μηνύματα.

Ωστόσο, η μάχη είναι πραγματική και συνεχίζεται για τον Walker. Έτσι, αποφάσισε να φτιάξει μια ιστοσελίδα, για να μπορέσει να καλύψει κάποια από τα ιατρικά του έξοδα. “Είμαι ένας απλός άνθρωπος από μια μικρή πόλη στο δυτικό Yorkshire, που δίνει μάχη για την ζωή του”, προσθέτει στο τέλος.

buzzfeed

Ακολουθήστε μας στο facebook: