Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
διάφοραΆνδρας ισχυρίζεται ότι είναι ο εφευρέτης του iPhone και ζητάει από την...

Άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι ο εφευρέτης του iPhone και ζητάει από την Apple 10 δις δολάρια!

Μπορεί να σας ακούγεται απίστευτο κι όμως πρόκειται για αληθινό γεγονός. Ένας άνδρας από τη Florida των Ηνωμένων Πολιτειών μηνύει την Apple ζητώντας μάλιστα το αστρονομικό ποσό των… 10 δισ. δολαρίων (!) υποστηρίζοντας πως η εταιρεία από το Cupertino έκλεψε την ιδέα του, που δεν ήταν άλλη από το… iPhone, τη συσκευή-ορόσημο στην πορεία της αμερικανικής εταιρείας που κυκλοφόρησε το 2007!

lawsuit-xlarge_trans++ugXcfy5O5wLFEtfAqzBNTJbhkPp1xPpVKOGrNX56e90

O Thomas S Ross κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για μία “ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης”, ουσιαστικά μία ορθογώνια συσκευή χειρός με οθόνη, πίσω στο 1992. Σύμφωνα και με όσα ισχυρίζεται στην αγωγή του “ήταν ο πρώτος που κατέθεσε μία σχετική πατέντα που αφορά μία συσκευή σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να διαθέτει συνδυασμό εργαλείων media και επικοινωνίας”, κάτι που μετά έκλεψε και αξιοποίησε η Apple στα iPhone, καθώς και άλλες συσκευές της όπως τα τα iPod και τα iPad.

Στην αγωγή υπάρχουν και τα σχέδια του αρχικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας του Ross, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι αναπαραγωγές της Apple “είναι ουσιαστικά ίδιες με τα σχέδιά του”.

Πέρα από την αποζημίωση των 10 δισ. δολαρίων, ο Ross ισχυρίζεται ότι του οφείλει η Apple “εύλογα δικαιώματα” από τις μελλοντικές πωλήσεις της, τα οποία υπολογίζει στο 1.5% αυτών κάθε έτος.

Πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι ο Ross ποτέ δεν κατοχύρωσε το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, δεδομένου ότι απέτυχε να καταβάλει τις σχετικές εισφορές, έτσι η αίτησή του εγκαταλείφθηκε το 1995. Δεν την έχει ξεχάσει όμως και τώρα θέλει να τινάξει την μπάνκα στον αέρα με την αποζημίωση που διεκδικεί. Θα τα καταφέρει; Δύσκολο το βλέπουμε…

Ιδού τα σχέδιά του, ώστε να πάρετε μία γεύση και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

iphone1-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8

iphone2-xlarge_trans++F6ZbFw_tp6Di2QbhEmANyq-iiC3v5DCCyA-CraoaGTA

Πηγή: telegraph, digitallife

Τα πιο σημαντικά