Αυτός ο άντρας φροντίζει την παράλυτη γυναίκα εδώ και 56 χρόνια

27 Νοεμβρίου, 2016 9:27 ΠΜ
More videos

Ένας πιστός άνδρας έχει περάσει 56 ολόκληρα χρόνια φροντίζοντας την παράλυτη σύζυγό του, την Zhou Yu’ai και συνεχίζει να την αγαπά.

Πιστεύουμε πως η πραγματική αγάπη υπάρχει στην ζωή και η ιστορία αυτού του Κινέζου αγρότη, του Du Yuanfa, το αποδεικνύει αδιαμφισβήτητα.1

© People’s Daily Online

Ο Du και η Zhou παντρεύτηκαν το 1959, αλλά μόλις μετά από 5 μήνες, η μοίρα τους έστειλε ένα γερό χτύπημα. Η νεαρή γυναίκα προσβλήθηκε από μια παράξενη ασθένεια ενώ ήταν 20 ετών και έμεινε εντελώς παράλυτη. Τότε, ο Du εργαζόταν σε ένα ανθρακωρυχείο στην κοντινή πόλη. Έμαθε για το τραγικό συμβάν μόνο αφού έλαβε ένα γράμμα από την οικογένειά του που τον πληροφορούσε πως η Zhou ήταν άρρωστη και αναγκασμένη να βρίσκεται σε ένα κρεβάτι.

Ο Du πήρε μια μεγάλης περιόδου άδεια και επέστρεψε στο σπίτι του. Λόγω της ασθένειας, η Zhou έχασε εντελώς την αίσθηση στο σώμα της. Δεν μπορεί να γυρίσει ή να κρατήσει αντικείμενα στα χέρια της. Κανένας γιατρός δεν μπορούσε να βρει τι δεν πήγαινε καλά με τη νεαρή γυναίκα. Τότε, τα πράγματα έγιναν χειρότερα, το νεαρό ζευγάρι ανακάλυψε πως η Zhou έχασε και την ικανότητα να αποκτήσει παιδιά.3

© People’s Daily Online

Πολλοί φίλοι του Du πρότειναν να ακυρώσει το γάμο του και να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή αλλά εκείνος αρνήθηκε. Είπε στη σύζυγό του: «Μην ανησυχείς. Θα σε φροντίζω για πάντα» και κράτησε τον λόγο του.

Εγκατέλειψε τη δουλειά του και αφιέρωσε όλο του τον χρόνο στο να φροντίζει τη σύζυγό του. Ο τρυφερός σύζυγος που επίσης εργάζεται ως αγρότης, ταΐζει με το κουτάλι τη γυναίκα του, της αλλάζει τις πάπιες, προετοιμάζει παραδοσιακά κινέζικα φάρμακα και την μεταφέρει σε διάφορους γιατρούς.4

© People’s Daily Online

Η αφοσίωσή του δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους γείτονές του. Επισκέπτονται συχνά το ζευγάρι και τους πηγαίνουν απαραίτητα πράγματα, λαχανικά και φάρμακα. Επιπλέον, ο Du και η Zhou λαμβάνουν βοήθεια από τις τοπικές αρχές.

Ο άνδρας δεν παραιτήθηκε ποτέ. Για σχεδόν 6 δεκαετίες φροντίζει τη σύζυγό του. Καθημερινά, την ταΐζει, την καθαρίζει και της κάνει μασάζ ενώ ελπίζει να βρεθεί θεραπεία για την κατάστασή της.

Ίσως έτσι να είναι η πραγματική αγάπη.

Ακολουθήστε μας στο facebook: