Άνδρας έμαθε μόνος του φωτογραφία στην φυλακή και πλέον δείχνει στον κόσμο τις γνώσεις του

31 Αυγούστου, 2016 2:58 ΜΜ
More videos

Ο επαγγελματίας φωτογράφος Donato Di Camillo με έδρα τη Νέα Υόρκη είναι αυτοδίδακτος και γνωστός για τα πορτρέτα από την καρδιά της πόλης της Νέας Υόρκης. Αυτό που κάνει την καριέρα του να ξεχωρίζει είναι πως έμαθε μόνος να χειρίζεται μια φωτογραφική μηχανή ενώ εξέτιε την ποινή του στη φυλακή.

Δεν αποτελεί έκπληξη πως ο Di Camillo απέφυγε να κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος και μοιράζεται λίγες λεπτομέρειες σχετικά με τη φυλάκισή του. Πέρασε αμέτρητες ώρες διαβάζοντας όλα τα βιβλία που έχουν θέμα τη φωτογραφία και στα οποία είχε πρόσβαση. Όλο αυτό του έκανε καλό επειδή οι δοκιμασίες που βίωσε παλαιότερα θα μπορούσαν μόνο να του στερήσουν πράγματα από τον τρόπο που βλέπει τη ζωή. Σε εμάς δείχνει τα λιγότερο λαμπερά τμήματα της πόλης της Νέας Υόρκης.

«Ως παιδί, είδα πολλά τραυματικά πράγματα. Είδα τον πρώτο μου φίλο να πεθαίνει 9 ετών μπροστά στα πόδια μου (το αγόρι σκοτώθηκε από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο καθώς έπαιζε στον δρόμο με τον Di Camillo). Πίσω στο 1978 και 1980 το Μπρούκλιν ήταν ένα ανελέητο μέρος όπου έπρεπε να μάθουμε να σκεφτόμαστε γρήγορα και να χρησιμοποιούμε το ένστικτο του δρόμου.» εξηγεί ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Οι φωτογραφίες του είναι σχετικά με τους «ανθρώπους στο περιθώριο της κοινωνίας» ενώ χρησιμοποιεί την ίδια περιγραφή και για τον ίδιο. Η ανατροφή του τον ενέπνευσε να βγάζει φωτογραφίες δρόμου και όπως εξηγεί απλά ο ίδιος: «είναι κάτι που ένιωσα πως έπρεπε να κάνω».

1

Donato Di Camillo

«Το όνομά του είναι Ροσάριο και γεννήθηκε στην Σικελία. Σε πολύ νεαρή ηλικία εγκαταλείφθηκε από τους ανθρώπους που τον φρόντιζαν μετά τον τραγικό θάνατο των γονιών του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Λέει πως το σημάδι του ουλώδους ιστού στο μάτι του είναι από έναν καβγά που είχε σε ένα ορφανοτροφείο στο οποίο ήταν ως παιδί. Αυτές τις ημέρες, ζει όσο καλύτερα μπορεί δουλεύοντας σε διάφορες τοπικές μικρές επιχειρήσεις.»

2

Donato Di Camillo

3

Donato Di Camillo

4

Donato Di Camillo

«Η 91 ετών δασκάλα της ζωής εξασκείται ακόμη καθημερινά και μάλιστα περισσότερο από ποτέ.»

5

Donato Di Camillo

6

Donato Di Camillo

«Αστειευόταν με τους φίλους του για τα δόντια του όταν τον συνάντησα. Όταν τον ρώτησα αν ανησυχούσε για τα δόντια του μου απάντησε: δεν είναι αρκετά όμορφα;»

7

Donato Di Camillo

8

Donato Di Camillo

Οι αυτοαποκαλούμενοι άνθρωποι της υποκουλτούρας υπάρχουν στις παρυφές του Coney Island. Είναι ταξιδιώτες και άνθρωποι που πήδηξαν από το τρένο βρίσκοντας τρόπους να διατηρήσουν τη ζωή τους ενάντια στους κανόνες της κοινωνίας.

9

Donato Di Camillo

10

Donato Di Camillo

11

Donato Di Camillo

12

Donato Di Camillo

13

Donato Di Camillo

14

Donato Di Camillo

«Ο βετεράνος του στρατού των ΗΠΑ έχει με δυσκολία ένα εισόδημα για να κρατά μια στέγη πάνω από το κεφάλι του.»

15

Donato Di Camillo

16

Donato Di Camillo

«Καθώς γύριζα τους δρόμους του Μπρούκλιν γνώρισα μια γυναίκα σε μια ουρά για τρόφιμα. Ήθελε να συλλέξει κονσέρβες για το σπίτι της μιας και υπήρχαν οικονομικά θέματα. Μίλησα μαζί της και μου εξήγησε πως είχε στο σπίτι δύο αγόρια με ψυχικές ασθένειες και πως το ένα μόλις ξεκίνησε να καπνίζει κρακ: Είναι ένας αγώνας για μένα, ο άνδρας μου με μαχαίρωσε 6 φορές. Προσπάθησε να με σκοτώσει. Η κυβέρνηση τον έστειλε πίσω στην Ιταλία. Συλλέγω ότι μπορώ από την πρόνοια αλλά απλά δεν είναι αρκετά.»

17

Donato Di Camillo

18

Donato Di Camillo

Περισσότερες πληροφορίες:  instagram | tumblr | futureshoot

Ακολουθήστε μας στο facebook: