Ανατροπή στο παρά ένα: Να μην ανοίξουν τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη εισηγείται η επιτροπή

3 Απριλίου, 2021 12:21 ΠΜ
More videos

Να μην ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, εισηγούνται οι ειδικοί στην έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, μετά από μια μακρά σε διάρκεια συνεδρίαση, στην οποία κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις για την άρση των μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές, οι ειδικοί φαίνεται ότι κατέληξαν σε αρνητική εισήγηση για την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Παρά την αρχική θετική εισήγηση, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω για τις τρεις περιοχές που βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης. Σε αυτές τις περιοχές δεν θα επιτραπούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Την τελική απόφαση καλείται τώρα να πάρει η κυβέρνηση που μόλις λίγες ώρες πριν ανακοίνωνε την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα. Ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης: “Από Δευτέρα θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο, αλλά με έναν εξαιρετικά συντεταγμένο και οργανωμένο τρόπο. Κάτι το οποίο εισηγήθηκε η Επιτροπή, γιατί έχει αποδειχθεί ότι το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει οργανωμένα“.

Απολύτως βέβαιος ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων και του εμπορίου “θα τηρήσει τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια” δήλωνε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επεσήμανε μάλιστα ότι “όλοι είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι για το στοίχημα για μερική λειτουργία του λιανεμπορίου“.

Η αντίδραση του εμπορικού κόσμου είναι άμεση και έντονη μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Οι επαγγελματίες κάνουν λόγο για εμπαιγμό και κατηγορούν την κυβέρνηση για παντελή έλλειψη σχεδίου. Οι εκπρόσωποί τους μάλιστα σκοπεύουν να ζητήσουν εξηγήσεις από το κυβερνητικό επιτελείο γι’ αυτό το συνεχές αλαλούμ που έχει φτάσει τους εμπόρους στα όριά τους.