Ανατροπή στα νέα μέτρα: Απαγορεύσεις σε καφέ – μπαρ, εστιατόρια και σπίτια

29 Δεκεμβρίου, 202112:25 ΜΜ
More videos

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν από την Πέμπτη

Ανατροπή στα νέα μέτρα, καθώς όλα δείχνουν πως η ισχύς τους θα είναι πριν την Πρωτοχρονιά, ενώ θα ενισχυθούν και από νέες απαγορεύσεις για την εστίαση αλλά και για τα σπίτια εν όψει των ρεβεγιόν, ώστε να μην υπάρξουν μεγάλα πάρτυ σε οικίες.

Ειδικότερα, για τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι οι περιορισμοί που θα ανακοινωθούν σε εστίαση και διασκέδαση θα είναι πιο αυστηροί από ό,τι έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός ότι θα υλοποιηθούν νωρίτερα τα μέτρα που ήταν να εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου, ο ίδιος ανέφερε πως υπήρξε μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί η περίοδος των Χριστουγέννων ωστόσο τα νέα δεδομένα με την έξαρση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής «Όμικρον» ανάγκασαν την κυβέρνηση να αλλάξει τακτική.

«Είχαμε πάρει μέτρα έτσι ώστε να σώζαμε τα Χριστούγεννα και φτάσαμε έως εδώ, όταν τα δεδομένα όμως αλλάζουν και θα ήταν ολέθριο λάθος να μην προσαρμόσουμε την τακτική μας στα νέα δεδομένα…Οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας και να έρθουν τα μέτρα νωρίτερα» δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως έμειναν σταθεροί στις βασικές στρατηγικές επιλογές επειδή υπάρχει σχέδιο, όχι στην τύχη.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως η επιτροπή θα εισηγηθεί την μετάθεση των μέτρων νωρίτερα από σήμερα ή αύριο και πως θα είναι ξεκάθαρες σαφείς συστάσεις και οδηγίες για το ρεβεγιόν την πρωτοχρονιά και τις συγκεντρώσεις στα σπίτια καθώς και για την εστίαση και την διασκέδαση. Ειδικότερα, αναμένεται να αποφασιστούν τα εξής νέα μέτρα

    1. Κλείσιμο για την εστίαση πριν την 3η Ιανουαρίου
    2. Κλείσιμο για την εστίαση από τις 11 το βράδυ
    3. Απαγόρευση μουσικής στην εστίαση
    4. Όριο ατόμων στις συγκεντρώσεις στα σπίτια

Για τον ενδεχόμενο να έρθει καθολικό lockdown, o κ. Οικονόμου, σημείωσε πως δεν φαίνονται στον ορίζοντα καθολικοί περιορισμοί.

Σχετικά με τον περιορισμό της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα ο ίδιος δήλωσε πως έχει περιορισμένο ορίζοντα και απέκλεισε την αλλαγή του μέτρου προς το παρόν και για τις επόμενες 15 ημέρες.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου ίσως με πιο αυστηρό έλεγχο τεστ. «Θα έχουμε χρόνο μπροστά μας μεχρι τότε για να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν», επισήμανε ενδεικτικά και τόνισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα ο τρόπος που λειτούργησαν τα σχολεία απέδωσε και έμεινα τα σχολεία ανοιχτά.

Σχετικά με τα μαγαζιά ο ίδιος ανέφερε πως δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι και πως δεν έχει εισηγηθεί κάτι σχετικά η επιτροπή.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News