Ανατροπή: Ο Έλληνας ιερέας στη Λυών είχε ερωτικό δεσμό με τη σύζυγο του δράστη

7 Νοεμβρίου, 20208:45 ΜΜ

Ερωτική αντιζηλία φαίνεται πως ήταν, τελικά, ο λόγος της επίθεσης κατά του Έλληνα ιερέα στη Λυών, ο οποίος φέρεται να είχε ερωτικό δεσμό με τη σύζυγο του δράστη!

Ένας 40χρονος από τη Γεωργία ομολόγησε πως είναι ο δράστης της επίθεσης στον Έλληνα ιερέα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών, αποκαλύπτοντας στις γαλλικές αρχές ότι η γυναίκα του είχε παράνομη ερωτική σχέση με τον κληρικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Figaro»!

Η ένοπλη επίθεση, θυμίζουμε, σημειώθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 και ο δράστης συνελήφθη την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Αυτό σημαίνει, φυσικά, ότι πρόκειται για μια υπόθεση κοινού ποινικού δικαίου και όχι για μια τρομοκρατική επίθεση, όπως ειπώθηκε αρχικά.

Ο εν λόγω Γεωργιανός «είναι ο σύζυγος μιας γυναίκας, που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα», ανέφερε, μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση ο εισαγγελέας Nicolas Jacquet. Υπό κράτηση βρίσκεται και η σύζυγος του ενόπλου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Ο ορθόδοξος ιερέας, ελληνικής καταγωγής, δέχτηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο, την ώρα που ετοιμαζόταν να κλείσει τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών. Η μία σφαίρα βρήκε τον 52χρονο στο ήπαρ και η άλλη στον θώρακα.

Ο ορθόδοξος ιερέας «βγήκε από το κώμα», όπως ανέφερε την Τετάρτη ένας υπεύθυνος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η υγεία του διατρέχει ακόμη κίνδυνο. Σύμφωνα με τον ιερέα της εκκλησίας της πόλης Γκρενόμπλ, ο ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκης, 52 ετών«υποφέρει ψυχολογικά» και πρέπει να χειρουργηθεί εκ νέου. «Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή. Οι συγγενείς του απαγορεύεται να τον δουν», ανέφερε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News