Ανατροπή για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο σύζυγος της Κάρολαιν κατάφερε να δει τους δράστες

14 Μαΐου, 2021 10:10 ΜΜ
More videos

Ο τραγικός σύζυγος και πατέρας κατάφερε και να τους δει, αλλά κυρίως να τους παρατηρήσει, τη σχεδόν μία ώρα που οι ληστές έμειναν στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί αναζητούν βήμα-βήμα τα λάθη που έκαναν οι δολοφόνοι της νεαρής μητέρας, όπως και στοιχεία τα οποία άφησαν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.
Παράλληλα, «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή στα Γλυκά Νερά για τον εντοπισμό υλικού από κάμερες ασφαλείας, ενώ έχουν γίνει αιτήματα άρσης απορρήτου στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Κατάθεση του συζύγου της Κάρολαιν

Πληροφορίες της ΕΡΤ, αναφέρουν πως ο η 20χρονη κοπέλα και ο 32χρονος πιλότος είδαν το πρόσωπο του δολοφόνου, καθώς κάποια στιγμή του έπεσε στο λαιμό η μπαλακλάβα που κάλυπτε το πρόσωπό του.

Όπως κατέθεσε ο 32χρονος πιλότος, όταν ο δράστης ανέβηκε πάνω στο κρεβάτι για να ακινητοποιήσει την σύζυγό του, του έπεσε το περιλαίμιο μοτοσικλετιστή που φορούσε και έτσι είδε το πρόσωπό του.
Ο δολοφόνος ήταν εως 30 ετών, μελαμφός, 1,72 υψος και με περιττά κιλά.

Περιέγραψε στους αστυνομικούς, με κάθε λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, το χρώμα των ματιών του και των μαλλιών του.
Δεν μιλούσε καθόλου στους συνεργούς του, παρά μόνο όταν ήταν να εγκαταλείψουν την μεζονέτα είπε κάποιες λέξεις σε μια άγνωστη γλώσσα για τον πιλότο.

Οι αστυνομικοί του έδειξαν φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών, μήπως αναγνωρίσει τον δολοφόνο της γυναίκας του.
Αυτό θα γίνει και τις επόμενες ημέρες καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των υπόπτων, που έχουν μπει στο μικροσκόπιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Οι αστυνομικοί περιμένουν και τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια, καθώς θεωρούν σίγουρο πως ο δολοφόνος της Καρολάιν, άφησε γενετικό υλικό στο σώμα, και στα ρούχα που την έπνιξε και την έδεσε μπρούμητα πάνω στο κρεβάτι.

Στο μικροσκόπιο ίχνη, όπως ιδρώτα και τρίχες

Οι αρχές «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή στα Γλυκά Νερά για τον εντοπισμό υλικού από κάμερες ασφαλείας. Προς το παρόν υπάρχουν κάποια οχήματα που έχουν εντοπιστεί, χωρίς όμως να έχουν βρεθεί οι κάτοχοι τους, ενώ στα χέρια των αρχών υπάρχει και βίντεο που δείχνει περαστικούς που ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ οι Αρχές προσπαθούν να αντλήσουν στοιχεία και από την Τράπεζα Δεδομένων που σχετίζονται με παλαιότερες ληστείες, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 100.

Επιπλέον, έχουν γίνει αιτήματα άρσης απορρήτου στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ώστε να εξετάσουν οι αστυνομικοί αν έχουν υπάρχουν ύποπτες επικοινωνίες το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Το λάθος που έκαναν οι δράστες

Καθοριστικό ρόλο στο να «κλειδώσει» η ταυτοποίηση των προσώπων της στυγερής δολοφονίας παίζουν οι περιγραφές των δραστών από τον 32χρονο πιλότο. Η βιασύνη τους να τον ακινητοποιήσουν, είχε ως αποτέλεσμα να μην προσέξουν ότι η μονωτική ταινία με την οποία θεώρησαν ότι του είχαν κλείσει τα μάτια, άφηνε ένα μικρό περιθώριο όρασης.

Έτσι, ο τραγικός σύζυγος και πατέρας κατάφερε και να τους δει, αλλά κυρίως να τους παρατηρήσει, τη σχεδόν μία ώρα που οι ληστές έμειναν στο σπίτι του.

Οι δύο, από τους συνολικά τρεις κακοποιούς, σύμφωνα πάντα με τις περιγραφές του πιλότου, είχαν ύψος περίπου 1,80, ήταν λευκοί, αδύνατοι και κρατούσαν όπλα στα χέρια τους. Ο τρίτος, ο οποίος είχε τον αρχηγικό ρόλο, εκείνος που δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν, είχε ύψος περίπου 1,70, ήταν ευτραφής, ελαφρώς πιο μελαμψός από τους υπολοίπους και δεν κρατούσε όπλο.