Ανατριχιαστικό περιστατικό με τον Πέτρο Φιλιππίδη 24 χρόνια πριν προφυλακιστεί

19 Αυγούστου, 20214:30 ΜΜ
More videos

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην φυλακή, με τον κορυφαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη να περνά τις ώρες του πίσω από τα κάγκελα, σε ένα συμβάν που τελικά δεν ήταν τίποτα άλλο, από κάτι που επρόκειτο μοιραία να δούμε να εκτυλίσσεται, με τη σύζυγό του ειδικά αυτή τη στιγμή να είναι σε κατάσταση αμόκ.

Και πώς να μην γίνει αυτό, όταν ο Φιλιππίδης διακατεχόταν πάντοτε με μια μεγάλη δόση ναρκισσισμού, η οποία τον ώθησε σε ένα σωρό ειδεχθείς πράξεις, όπως καταγγέλλονται, και όχι μόνο; Τα στοιχεία του χαρακτήρα του είχαν φανεί, αλλά κανείς δεν το είχε παρατηρήσει ή δεν έδινε σημασία, μπροστά στο ταλέντο του καλλιτέχνη, κάτι που προφανώς ήταν λάθος.

Την ιστορία με τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο, άλλωστε, την είδαμε ξανά να βγαίνει στο φως με αφορμή την προφυλάκισή του. Πριν από 24 ολόκληρα χρόνια, όμως, τον είδαμε να δίνει ένα ρεσιτάλ επιδεικτικότητας, αν και αυτή ήταν απόλυτα καλυμμένη σε μια σατιρική εκπομπή.

Διαπλεκόμενος από τότε…

Για να το καταστήσουμε σαφές, πριν από 24 χρόνια προβαλλόταν στο Star η εκπομπή «Διαπλεκόμενοι», η οποία σατίριζε με έντονο και καυστικό τρόπο την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, λειτουργώντας ίσως και… προφητικά για όσα βλέπουμε σήμερα. Σε ένα από τα επεισόδια, βλέπουμε τη στήλη «Σαν το τσαντίρι σας», προφανώς σε παρωδική παρουσίαση της εκπομπής «Σαν στο σπίτι σας», που προβαλλόταν τότε με τους Φώτη Σεργουλόπουλο και Μαρία Μπακοδήμου.

Σε εκείνο το επεισόδιο, βλέπουμε μια παροδική εκτέλεση των βραβείων «Αρίων», που υπήρχαν τότε, με τον Πέτρο Φιλιππίδη να… σαρώνει τους συνεργάτες του, Γιώργο Λέφα και Γιώργο Γαλίτη.

Θα πει κανείς, ότι αυτό δε θα μπορούσε να θεωρηθεί μεμπτό για τον χαρακτήρα του, αφού βρισκόταν σε ένα χιουμοριστικό πλαίσιο. Με τα χρόνια να έχουν περάσει, όμως, και τις συμπεριφορές να αποκαλύπτονται, ειδικά όταν απέναντί στα θύματά του έλεγε, ότι κανείς δε θα τον τιμωρήσει, θα μπορούσαμε να συνδέσουμε τα περιστατικά μεταξύ τους.

Έστω και σε αυτό το σατιρικό πλαίσιο, ο Πέτρος Φιλιππίδης έδειχνε τον πραγματικό του εαυτό. Και το καταλάβαμε 24 χρόνια αργότερα…

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News