Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΑνατιμήσεις 60% στις μάσκες υψηλής προστασίας μέσα σε ένα βράδυ

Ανατιμήσεις 60% στις μάσκες υψηλής προστασίας μέσα σε ένα βράδυ

Για ανατιμήσεις στις μάσκες υψηλής προστασίας που έφτασαν έως και το 60%, έκανε λόγο ο υπουργός Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος εξήγησε πως «υπάρχει η αγορανομική διάταξη που απαγορεύει να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους σε σχέση με τον Φεβρουάριο για τα προϊόντα που αφορούν την πανδημία».

«Θα πρέπει να αποδείξουν ότι από Πέμπτη προς Παρασκευή αυξήθηκε η τιμή προμήθειας των μασκών» σημείωσε, ενώ όπως είπε αν αποδειχθεί το πρόστιμο μπορεί να είναι πολύ μεγάλο και «ανάλογο του τζίρου» τονίζοντας ότι οι ανατιμήσεις σε ένα βράδυ έφτασαν έως και το 60%.

Επισήμανε πως «εκτός από νομικά είναι και ηθικά απαράδεκτο να θέλει κάποιος, επειδή η πανδημία δείχνει ξανά τα δόντια της, να βγάλει υπερβολικό κέρδος. Εγώ δεν είπα να μην βγάλουν κέρδος και γι’ αυτό δεν έβαλα διατίμηση. Τους άφησα να έχουν ένα λογικό, νόμιμο κέρδος».

Κατά τον ίδιο «άλλο ένας έμπορος να θέλει να κερδίζει και άλλο -με την έλευση της Όμικρον- να θέλει να κερδίσει για μια ζωή».

Ο ίδιος διευκρίνισε πως αν κάποιος επιχειρηματίας «αγόρασε από Πέμπτη βράδυ σε Παρασκευή με αυξημένη τιμή είναι νόμιμος, αν δεν το έκανε και αύξησε τις τιμές είναι παράνομος». «Θα εξαντλήσω το περιθώριο του νόμου» σχετικά με τα πρόστιμα τόνισε.

Τέλος, σχετικά με τα νέα μέτρα ανέφερε ότι θα αφορά τους «υπερμεταδότες» όπως τα νυχτερινά κέντρα, υπογραμμίζοντας πως «δεν χρειάζεται πανικός».

Τα πιο σημαντικά