Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΑναστασία Κόλλια: Θρίλερ με δολοφονία. Απειλές στον σύζυγο, λογαριασμοί – «Έβγαλε χρήματα...

Αναστασία Κόλλια: Θρίλερ με δολοφονία. Απειλές στον σύζυγο, λογαριασμοί – «Έβγαλε χρήματα κρυφά»

Στην υπόθεση της Αναστασίας Κόλλια, στην Αγριλιά Αχαΐας, που όλα «δείχνουν» δολοφονία επανήλθε το «Φως στο Τούνελ», την Παρασκευή 18/11.

Ο σύζυγος της Αναστασίας Κόλλια μίλησε συγκινημένος στην κάμερα της εκπομπής τρία χρόνια μετά.

«Βρήκα ένα σημείωμα στο μαντρί, ήταν απειλητικό για να σταματήσουμε τις έρευνες. Με απειλούν γιατί ψάχνω…

Μου έστειλαν και κάποια προσωπικά της αντικείμενα από το λιμεναρχείο στα Ίσθμια, την ταυτότητά της και δύο κάρτες αναλήψεως, τα οποία ήταν άθικτα μετά από δυόμιση χρόνια. Και στη θάλασσα να έπεφτε, δε θα βρίσκονταν όλα μαζί.

Αυτά τα είχε μέσα στην τσάντα της, η οποία όμως δεν βρέθηκε, ούτε κάποιο άλλο προσωπικό της αντικείμενο. Ρώτησα που τα βρήκαν, αλλά δεν μου έδωσαν κάποια απάντηση, ούτε εκείνοι γνώριζαν».

Για την ημέρα που του άλλαξε για πάντα τη ζωή, ο ίδιος είπε:

«Ήταν 13 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, 07:00 η ώρα το πρωί, όταν έφυγε από το μαντρί. Ξεκίνησε με τα πόδια και στο δρόμο την πρόλαβε ένα κορίτσι από τη γειτονιά και την πήγε με το αυτοκίνητό της λίγο παρακάτω. Την άλλη ημέρα ήρθαν εδώ και μου είπαν ότι βρέθηκε νεκρή στα Ίσθμια».

Τα κενά και οι παραλείψεις της πρώτης έρευνας για τον θάνατο της Αναστασίας Κόλλια

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης μητέρας από την Πάτρα, Θανάσης Διαμαντόπουλος, μιλώντας στην κάμερα του «Τούνελ» για τις δικαστικές εξελίξεις.

«Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στην αρχή υπήρχε η υποψία για αυτοκτονία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η όλη διαδικασία και να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την αναζήτηση και ανεύρεση στοιχείων, που θα μπορούσαν να φωτίσουν την υπόθεση.

Πριν την εξαφάνιση είχαν αναληφθεί τμηματικά γύρω στις 20.000 – 25.000 ευρώ, δίχως η οικογένεια να γνωρίζει το παραμικρό. Έχει ζητηθεί η άρση του τραπεζικού απορρήτου για να δούμε εάν κατατέθηκαν τα χρήματα σε κάποιο λογαριασμό τρίτου».

«Διαπιστώσαμε και το εξής περίεργο. Βρέθηκαν κάποια προσωπικά αντικείμενα της θανούσας και δεν ξέρουμε ούτε το πότε, ούτε από ποιον. Έκθεση αυτοψίας δεν υπάρχει, όπως και πολλά άλλα έγγραφα.

Γι’ αυτό το λόγο, ζητάμε να προσκομιστεί από τον Λιμενικό Σταθμό Ισθμίων οποιοδήποτε έγγραφο. Στην ουσία η ανάκριση ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2022», ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος, ενώ για το απειλητικό σημείωμα, τόνισε:

«Το δώσαμε στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα για εξέταση και δεν βρέθηκαν αποτυπώματα. Το έγγραφο με το οποίο γνωστοποιείται η μη ανεύρεση οποιουδήποτε αποτυπώματος πάνω σε αυτό, που είναι; Δεν το έχουμε λάβει».

«Τη βρήκα νεκρή και δεν με κάλεσαν να καταθέσω»

Μία σημαντική μαρτυρία για τον θάνατο της Αναστασίας Κόλλια έφτασε στο «Τούνελ».

Ο Νίκος Τόλας ήταν εκείνος που βρήκε το πτώμα της Αναστασίας Κόλλια και κάλεσε αμέσως το 100.

«Δεν ζύγωσα κοντά για να δω καθαρά. Νομίζω φόραγε κάτι άσπρο. Ήμουν στη θάλασσα, είχα πάει να ρίξω τα δίχτυα εκείνη τη στιγμή».

Όπως είπε ο ίδιος στο «Τούνελ», δεν τον κάλεσαν ποτέ για κατάθεση.

«Δεν με κάλεσαν για να καταθέσω. Περίμενα να με καλέσουν, αλλά δεν με κάλεσαν ποτέ», είπε.

«Έβγαλε χρήματα κρυφά, σαν να την εκβίαζαν»

Απάντηση στο μεγάλο ερώτημα για το που πήγαν τα χρήματα, τα οποία η άτυχη Αναστασία Κόλλια έκανε ανάληψη σε διάστημα τριών ετών, προσπαθεί να δώσει ο τραγικός σύζυγος.

«Στην έρευνα που κάναμε στους τραπεζικούς λογαριασμούς, διαπιστώσαμε κάτι πολύ δυσάρεστο. Υπήρχαν κάποια χρήματα στο όνομα της μάνας μου και αυτά είχαν εξαφανιστεί.

Οι αναλήψεις έγιναν από ΑΤΜ από τις αρχές 2015, μέχρι αρχές 2018 και το συνολικό ποσό ξεπερνά τις 20.000 ευρώ».

Μην μπορώντας να κρύψει τη συγκίνηση και τον πόνο του, λύγισε μπροστά στην κάμερα, λέγοντας:

«Πιθανόν να είναι κάποιος που την πίεζε και ενδεχομένως την εκβίαζε. Δεν μου έχει δώσει κανένας μία απάντηση για το τι έχει συμβεί. Όλα εμείς τα τραβάμε.

Μόνο εσείς ήρθατε και σας ευχαριστώ. Όσο κι αν θέλω να σταθώ δυνατός, δε γίνεται… Αν μπορείτε, βοηθήστε μας».

Τα ευρήματα δείχνουν βίαιη εγκληματική ενέργεια υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης μητέρας, μιλώντας στον δημοσιογράφο της εκπομπής, έκανε λόγο για ευρήματα που δείχνουν εγκληματική ενέργεια.

«Από τη στιγμή που έλαβα γνώση του πιστοποιητικού θανάτου, το οποίο ανέφερε την ύπαρξη προθανάτιων πολλαπλών τραυμάτων, παρόλο που βρέθηκε στο νερό, όπως αντιλαμβάνεστε δεν ήταν δυνατό να μείνουμε στην άποψη της αυτοκτονίας.

Υπάρχουν κάποια επιπλέον στοιχεία, τα οποία συνηγορούν και τρόπον τινά, αποτελούν και επαρκέστατες ενδείξεις ότι ο θάνατος επήλθε από βίαιη εγκληματική ενέργεια. Έχουμε μία ανθρωποκτονία από πρόθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε:

«Από τον δρόμο μέχρι την παραλία όπου βρέθηκε, δεν παρεμβάλλονται βράχια. Εάν είχε πέσει από το σημείο εκείνο, δηλαδή της κρυφής παραλίας, δε θα είχε φτάσει ποτέ μέχρι την παραλία γιατί τα δένδρα της πυκνόφυτης περιοχής θα είχαν συγκρατήσει το σώμα της. Είναι αδύνατο λοιπόν εάν έπεσε από εκεί που λένε, να έχουμε αυτά τα ευρήματα».Τα πιο σημαντικά