Ανασκεύασε μετά τον σάλο ο Άδωνις: «Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα»

6 Ιανουαρίου, 2022 4:42 ΜΜ
More videos

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγκάστηκε να ανασκευάσει την δήλωσή του για τα PCR στην Κύπρο.

Διαστάσεις πήρε η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για τα PCR στην Κύπρο, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στο νησί.

Θυμίζουμε οτι ο Υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας χθες το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα, όταν του επισημάνθηκε οτι τα μοριακά τεστ στο νησί κάνουν 20-25 ευρώ, είπε: «Χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ».

Στην Κύπρο η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο, με αποτέλεσμα ο κ. Γεωργιάδης να προβεί στην παρακάτω διευκρινιστική ανάρτηση στο Twitter.

«Να το ξεκαθαρίσουμε: Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα. Ουδέποτε έκανα αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της Σημαία της Κύπρου που αποδεικνύεται από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην Σημαία της Κύπρου το πλαφόν του PCR είναι στα €50 αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές».