Αναρχικοί ανάρτησαν πανό έξω από την Μητρόπολη Πειραιά: «Lockdown στην εκκλησία»

8 Ιανουαρίου, 2021 9:41 ΠΜ
More videos

Αναρχικοί ανάρτησαν πανό έξω από την Μητρόπολη Πειραιά το βράδυ της Πέμπτης.

«Η ιεραρχία της εκκλησίας και η κυβέρνηση σε ένα πρωτοφανές deal με προτεραιότητα την ισχύ του δόγματος έναντι της επιστήμης η μία και το εκλογικό της κοινό η άλλη, προκάλεσαν αποδεδειγμένα μεγάλο αριθμό νεκρών με κορυφαίο παράδειγμα αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβρη» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα που ανήρτησε πανό έξω από τα γραφεία της Μητρόπολης Πειραιά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση τους:

Τη χρονιά που μας πέρασε χιλιάδες άνθρωποι στον τόπο μας έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο covid- 19. Kι όμως, η εκκλησία επιμένει δογματικά στην τέλεση τελετουργιών εν μέσω πανδημίας, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας.

Η ιεραρχία της εκκλησίας και η κυβέρνηση σε ένα πρωτοφανές deal με προτεραιότητα την ισχύ του δόγματος έναντι της επιστήμης η μία και το εκλογικό της κοινό η άλλη, προκάλεσαν αποδεδειγμένα μεγάλο αριθμό νεκρών με κορυφαίο παράδειγμα αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβρη.

Και ενώ η κοινωνία ματώνει κυριολεκτικά και μεταφορικά για να περιορίσει τους θανάτους, τα κρούσματα και την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, οι κυβερνώντες αντιδρούν με περισσότερη καταστολή και απαγορεύσεις σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, αφήνοντας ταυτόχρονα ανεξέλεγκτες τις υγειονομικές παραβιάσεις της εργοδοσίας στους χώρους εργασίας, τον συνωστισμό στα ΜΜΜ και την τέλεση της θείας κοινωνίας στους χώρους λατρείας.

Εμείς συντασσόμαστε με την ζωή και την προστασία της από εγκληματικές πολιτικές, αντι-επιστημονικές παραφιλολογίες αλλά και απελπισμένα πολιτικά τρικ.

Lock down στην εκκλησία.

Οι εγκληματικές ευθύνες της ιεράς συνόδου και της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες και δεν παραγράφονται.

Τι είπε ο διευθυντής γραφείου του Μητροπολίτη Πειραιώς

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Αλφιέρης, διευθυντής γραφείου του Μητροπολίτη Πειραιώς στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» το περιστατικό αυτό είναι λυπηρό και πρωτοφανές.

«Μας ενημέρωσαν χθες γείτονες για το περιστατικό και το λυπηρό μήνυμα. Η εκκλησία έχει στοχοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και είναι ακόμα πιο λυπηρό γιατί στοχοποιείται ένας Μητροπολίτης ο οποίος έχει σταθεί συμπαραστάτης σε αυτό τον αγώνα που γίνεται για την πανδημία.

Είναι άδικο να στοχοποιείται ένας ιεράρχης που με αίσθημα ευθύνης έχει δώσει το δικό του στίγμα έχει θέσει και τα μέσα της Ιεράς Μονής Μητροπόλεως Πειραιώς στη διάθεση του κόσμου.

Ένας ιεράρχης που ζητάει να εμβολιαστεί από τους πρώτους και έχει εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση του».

Σύμφωνα με τον κ. Αλφιέρη στην Μητρόπολη δεν υπάρχει φύλαξη και ο χώρος έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα τρεις επιθέσεις.

«Ο Μητροπολίτης έχει στοχοποιηθεί αδίκως από συγκεκριμένες δυνάμεις. Η εκκλησίας είναι η ίδιαη ζωή» τόνισε ο ίδιος και συνέχισε: «Η εκκλησία δεν μπορεί να αφήνει πίσω νεκρούς ή να θέλει νεκρούς. Η εκκλησία είναι μέρος της λύσης ενός μεγάλου προβλήματος που μας ακουμπάει όλους».Ακολουθήστε μας στο facebook: