Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΑνακοίνωση Μητσοτάκη: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, για τους...

Ανακοίνωση Μητσοτάκη: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, για τους άνω των 60»

Ανακοίνωση Μητσοτάκη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, για τους άνω των 60

Μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει σημάνει συναγερμό σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Γι’ αυτό τον λόγο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου προέβη σε ανακοίνωση για νέα μέτρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι δίνει περιθώριο στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν έως τις 16 Ιανουαρίου αλλιώς θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα. Αφού θα γίνεται η διασταύρωση θα επιβάλλεται το πρόστιμο από την ΑΑΔΕ. Τα χρήματα από τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα πηγαίνουν όπως είπε ο πρωθυπουργός σε έναν ειδικό λογαριασμό από τον οποίο θα χρηματοδοτείται το ΕΣΥ.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι τον βασάνισε πολύ αυτή η απόφαση αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να θωρακιστούν οι ίδιοι και η κοινωνία.

Επίσης θα διατεθεί ένα δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι ασυμπτωματικοί πολίτες και να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού. Το ίδιο μέτρο θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωση απέκλεισε επίσης για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο lockdown.

Τα πιο σημαντικά