Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024
διεθνήΑνακάλυψε ότι έχει αποκτήσει 37 παιδιά – «Η ζωή μου δεν θα...

Ανακάλυψε ότι έχει αποκτήσει 37 παιδιά – «Η ζωή μου δεν θα είναι ποτέ η ίδια»

Ενας άνθρωπος που νόμιζε ότι δεν είχε δική του οικογένεια έμεινε έκπληκτος όταν ανακάλυψε πως είχε αποκτήσει 37 παιδιά.

Ο 62χρονος Peter Ellenstein ήταν δωρητής σπέρματος στις δεκαετίες του 1980 και του 1990, ενώ προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα για να ξεκινήσει μια θεατρική εταιρεία στις ΗΠΑ. Αφού έκανε τις δωρεές στην τοπική τράπεζα σπέρματος, ο Peter Ellenstein δεν σκέφτηκε κάτι άλλο.

petern 1

Ο 62χρονος Peter Ellenstein με κάποια από τα παιδιά του. Πηγή: Supplied

Τον Οκτώβριο του 2017 εμφανίστηκε στο Facebook μήνυμα από ένα από τα βιολογικά του παιδιά. «Ήταν από μια νεαρή γυναίκα ονόματι Rachel White και από τη στιγμή που το διάβασα, άλλαξε τη ζωή μου για πάντα», λέει στην εφημερίδα The Sun ο Peter Ellenstein, που ζει στην Καλιφόρνια.

Το μήνυμα που άλλαξε την ζωή του

«Έλεγε ότι μου έστελνε μηνύματα κάτω από περίεργες συνθήκες, αλλά ότι πίστευε πως μπορεί να είμαι ο βιολογικός της πατέρας. Σοκαρίστηκα τόσο πολύ που ήταν σαν κεραυνός εν αιθρία. Το έδωσα να το διαβάσει ένας φίλος μου, ο οποίος επίσης δεν μπορούσε να το πιστέψει. Έστειλα μήνυμα στην τότε σύζυγό μου και στα αδέλφια μου γι’ αυτό, τα οποία αναρωτήθηκαν αν θα μπορούσε να είναι απάτη», σημείωσε ο Peter Ellenstein.

«Αλλά δεν ήταν. Ανταποκρίθηκα με μήνυμα στη Rachel και κανονίσαμε να συναντηθούμε αργότερα εκείνο το βράδυ, και ήταν καταπληκτικό. Αγκαλιαστήκαμε και κλάψαμε, αλλά τα βρήκαμε αμέσως και καταλήξαμε να μιλάμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες», αποκάλυψε ο 62χρονος.

Από τότε με την βοήθεια της Rachel, ο Peter έχει έρθει σε επαφή με 36 από τα 37 παιδιά, που γεννήθηκαν από τις δωρεές σπέρματος του. «Συναντήθηκα τρεις εβδομάδες αργότερα ξανά με τη Rachel και είχε μια λίστα με άλλα 11 παιδιά που είχε βρει. Τότε μπήκα σε μια ιστοσελίδα για γενεαλογίες και έβρισκα ένα ακόμη κάθε μήνα και άρχισα να τα προσεγγίζω», σημείωσε ο 62χρονος.

Σήμερα ο Peter Ellenstein έχει συναντηθεί με 34 από τα παιδιά του και βρίσκεται σε τακτική επαφή με τουλάχιστον 12 από αυτά. «Όταν έκανα τις πρώτες δωρεές δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο», είπε ο Peter Ellenstein.

Και συνέχισε: «Εκείνη την εποχή, η κλινική μου είπε ότι οι δωρεές ήταν ανώνυμες, αν και συμφώνησα ότι οποιοσδήποτε απόγονος θα μπορούσε να με εντοπίσει σε περίπτωση ιατρικής ανάγκης – αν χρειάζονταν τον μυελό των οστών μου για μεταμόσχευση, για παράδειγμα. Έτσι έφυγα και το ξέχασα».

Ο 62χρονος Peter Ellenstein με την κόρφη του Rachel.
Ο 62χρονος Peter Ellenstein με την κόρφη του Rachel. Πηγή: Supplied

Το καλύτερο πράγμα που του έχει συμβεί

Τώρα ο 62χρονος ανέφερε ότι η συνάντηση με τα βιολογικά παιδιά του είναι το καλύτερο πράγμα που του έχει συμβεί. Πηγαίνει τακτικά σε οικογενειακά δείπνα μαζί τους. Έχει παρευρεθεί σε αρκετούς από τους γάμους τους και έκανε ένα ταξίδι τριών εβδομάδων στην Ευρώπη με έναν από τους γιους του.

Ο 62χρονος γνώρισε τις κόρες του, Ashleigh και Alex μόλις πριν από δύο χρόνια και τον γιο του, Kyle, ο οποίος παντρεύτηκε πριν από λίγους μήνες. «Η Ashleigh είναι η τελευταία που γνώρισα και τη συνάντησα για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι. Η Alex στέλνει μηνύματα τώρα κάθε φορά που βγαίνω ραντεβού και μου λέει: Αυτή θα είναι η μαμά;», τόνισε ο 62χρονος.

O Peter Ellenstein με κάποια απο΄τα παιδιά του με τα οποία διατηρεί επικοινωνία.
O Peter Ellenstein με κάποια απο΄τα παιδιά του με τα οποία διατηρεί επικοινωνία. Πηγή: Supplied

«Όταν ο Kyle μου έστειλε μήνυμα για πρώτη φορά, το ξεκίνησε με το ‘Γεια σου πατέρα, τι νούμερο έχω;», ανέφερε ο Peter Ellenstein.

Ο ηλικιωμένος έχει φτιάξει μία ιδιωτική ομάδα στο Facebook με όλα τα παιδιά του και έχει παρατηρήσει ότι μοιράζονται την αγάπη του για τα επιτραπέζια παιχνίδια, τα podcast και τα λογοπαίγνια.

Έχει παντρευτεί στο παρελθόν και έχει υπάρξει σε αρκετές σχέσεις. Δεν δημιούργησε ποτέ δική του οικογένεια και τώρα ξαφνικά απέκτησε περισσότερα από όσα είχε φανταστεί. «Η γνωριμία με όλα τα βιολογικά μου παιδιά έχει εμπλουτίσει τη ζωή μου πάρα πολύ. Είναι πραγματικά το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί ποτέ. Με έκανε να μάθω πολλά για τον εαυτό μου και να γίνω ένας καλός άνθρωπος», ανέφερε ο Peter Ellenstein.

«Δεν είχα ποτέ δική μου οικογένεια και ίσως το έκανε πιο εύκολο το γεγονός ότι δεν είχα δεσμούς με βιολογική οικογένεια όταν άρχισα να γνωρίζω τα παιδιά μου. Δεν είναι η ίδια σχέση που έχεις όταν μεγαλώνεις ένα παιδί. Με κάποια από αυτά είμαι πολύ κοντά, ενώ με κάποια άλλα έχω λιγότερη σχέση», είπε ο 62χρονος.

«Οι σχέσεις που έχω μαζί τους βασίζονται στο τι θέλουν από μένα», κατέληξε ο Peter Ellenstein.Τα πιο σημαντικά