Ανακαλύφθηκε άγαλμα της θεάς Αφροδίτης στο Μετρό Θεσσαλονίκης

21 Φεβρουαρίου, 2018 9:15 ΠΜ
More videos

Το εντυπωσιακό άγαλμα έρχεται να συμπληρώσει τη λίστα των πολλών και σημαντικότατων ευρημάτων που ήρθαν στο φως στον σταθμό της Αγίας Σοφίας.

Ένα εντυπωσιακό άγαλμα της Αφροδίτης είναι ένα από τα πιο πρόσφατα ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τις εργασίες του μετρό στον σταθμό της Αγίας Σοφίας.

Το άγαλμα, του οποίου έχει διασωθεί μόνο το σώμα, εντοπίστηκε δίπλα στο μνημειώδες Κρηναίο Οικοδόμημα. Είναι μικρών διαστάσεων, περίπου 20 πόντων, και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους χρονολογείται τον 1ο αιώνο π.Χ..

Οι ανασκαφές στον σταθμό της Αγίας Σοφίας εξέπληξαν τους αρχαιολόγους καθώς έφεραν στο φως ευρήματα ιστορικής σημασίας και ιδάιτερης αισθητικής αξίας, όπως είναι οι δύο μαρμαρόστρωτες πλατείες, και πιο πρόσφατα τη μεγάλων διαστάσεων κρήνη και τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά δάπεδα.

Τη φωτογραφία του αγάλματος της Αφροδίτης ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook ο πρόεδρος του Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, δίνοντας μια ιδέα για το τι θα επακολουθήσει στην παρουσίαση που θα γίνει για όλα τα ευρήματα των ανασκαφών σε σταθμούς του μετρό στην πόλη μας την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανάρτησή του κ. Μυλόπουλου το άγαλμα βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα.

«Το πιο πρόσφατο ανάμεσα στα 300.000 και ίσως ένα από τα πιο… καλλίγραμμα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι αυτή η ακέφαλη Αφροδίτη. Βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας, πολύ κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα» γράφει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της εταιρείας «Αττικό Μετρό Α.Ε.».

[voria] [newsit]

Ακολουθήστε μας στο facebook: