Αναδημιουργεί αναμνήσεις ανθρώπων με ρεαλιστικές τρισδιάστατες απεικονίσεις

19 Απριλίου, 2018 4:46 ΜΜ
More videos

Μεγαλύτερο δεν σημαίνει πάντα καλύτερο. Αυτό αποδεικνύει ο Έντι Πουτέρα, ένας άνδρας από τη Μαλαισία δημιουργώντας εκπληκτικά διοράματα (τρισδιάστατες απεικονίσεις σκηνών). Ο άνδρας συνδυάζει το ταλέντο του στη μοντελοποίηση και στη φωτογραφία, για να δημιουργήσει λεπτομερείς σκηνές που μοιάζουν με πραγματικές φωτογραφίες. Μερικές από τις δημιουργίες του χρειάζονται μόλις μια εβδομάδα για να ολοκληρωθούν, ενώ μερικές φορές καταφέρνει να ολοκληρώσει 5-6 σε ένα μήνα.

Ο καλλιτέχνης έχει πάντα μια ιστορία να πει και δημιουργώντας μικροσκοπικά διοράματα, μπορεί να τις απεικονίζει. Κατασκεύασε το πρώτο του διόραμα περίπου πριν από 3 χρόνια, όταν συνειδητοποίησε ότι τα θέματα των έργων του χρειάζονται ένα φυσικό υπόβαθρο για να δείχνουν πλήρως την ιστορία και το περιβάλλον τους.

Μερικές από τις μινιατούρες του δημιουργούνται από μνήμης, ως ένα τρόπο να τιμήσει και να ξαναζήσει στιγμές από το παρελθόν του. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς μερικές από αυτές τις σκηνές δεν υπάρχουν πλέον στον πραγματικό κόσμο, οπότε πρέπει είτε να ζητήσει την βοήθεια της οικογένειάς του, είτε να προσπαθήσει να θυμηθεί τις λεπτομέρειες.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια και η δυνατότητα αναδημιουργίας διάφορων υφών και αντικειμένων, καθιστούν τα διόραμά του εξαιρετικά ρεαλιστικά. Έτσι, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι η λεπτομερής εργασία του προσέλκυσε την προσοχή των ανθρώπων.

Ο καλλιτέχνης όχι μόνο πουλά τα έργα του σε ανθρώπους που τα αγοράζουν κυρίως ως δώρα, αλλά δέχεται και παραγγελίες. Σε μια περίπτωση, ένας πελάτης ζήτησε από τον Έντι να αναδημιουργήσει το χωριό του παππού του και το παλιό του αυτοκίνητο Volkswagen. Ο καλλιτέχνης αναφέρει: «Ο πελάτης το έδωσε στον παππού του ως δώρο επετείου και  ο ηλικιωμένος άνδρας έκλαψε από συγκίνηση κοιτάζοντάς το».

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες του καλλιτέχνη.

Ο Έντι Πουτέρα δημιουργεί εκπληκτικά διοράματα συνδυάζοντας το ταλέντο του στη μοντελοποίηση και στη φωτογραφία.

Instagram

Τα έργα του χαρακτηρίζονται από αστικές σκηνές με ρουστίκ στοιχεία.

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

Ο καλλιτέχνης δηλώνει πως άρχισε να δημιουργεί διοράματα για να πει μια ιστορία.

Instagram

Instagram

Πολλοί άνθρωποι τα αγοράζουν ως δώρα ή ζητούν συγκεκριμένες σκηνές.

Instagram

Instagram

Αρκετά από τα έργα του παρουσιάζουν χώρους που έχουν γεμίσει με πράσινο.

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

Κάποιες από τις δημιουργίες του μοιάζουν σαν να έχουν βγει από ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Instagram

Instagram

Instagram

Η εμφάνιση της φύσης και των μηχανών, είναι ένα συχνό θέμα στα έργα του.

Instagram

Instagram

Instagram

Αναπαριστά τέλεια όλες τις υφές, όπως τα κύματα της θάλασσας.

Instagram

Instagram

Παρόλο που οι άνθρωποι δεν αποτελούν συχνά θέμα στις δημιουργίες του, ο καλλιτέχνης τους παρουσιάζει σε διάφορους χώρους διαβίωσης.

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

Δείτε τα έργα και τη διαδικασία της δημιουργίας τους, στο παρακάτω βίντεο.

 [Instagram]