«Αν ήταν τα δικά τους παιδιά; Αν ήταν παιδιά πολιτικών θα τα κοστολογούσαν;» Ξεσπά ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη

18 Μαρτίου, 20237:50 ΜΜ
More videos

18 ημέρες έχουν περάσει από την τραγική Τρίτη στα Τέμπη, με απολογισμό 57 νεκρούς, αρκετούς τραυματίες σωματικά, ενώ και ο πόνος για τους επιζήσαντες αλλά και τους συγγενείς των θυμάτων παραμένει δυσβάσταχτος. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα στήριξης τα οποία προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις. Ενώ και η Hellenic Train από την πλευρά της ανακοίνωσε αποζημιώσεις προς τις οικογένειες των 57 νεκρών. Ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο δυστύχημα θέλησε να τοποθετηθεί τόσο για την Hellenic Train και την αποζημίωσή της όσο και για τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

Ξεσπάει ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη

Ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη, Παύλος, ξέσπασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Mega

«Εμένα η συνείδησή μου και η αξιοπρέπειά μου, και του παιδιού μου δεν εξαγοράζονται. Πως τόσο γρήγορα βγάλανε την τιμή και κοστολόγησαν την ανθρώπινη αξία. Αυτό ήταν πολύ κυνικό. Δεν το συζητάω ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα λεφτά τους. Λεφτά από δολοφόνους δεν θέλουμε εμείς. Εγώ θέλω ποινικές ευθύνες. Ποιοι είναι; Αυτοί οι μαφιόζοι οι Ιταλοί; Ο ΟΣΕ; Οι υπουργοί; Να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται, να μπει κάποιος φυλακή επιτέλους. Μπας και σώσουμε τους επόμενους. Ό,τι ποσό και να βγάζανε, οι άνθρωποι είναι κυνικοί και εγκληματίες»

Ενώ στην συνέχεια και κάτω από συναισθηματική φόρτιση ανέφερε «Τα παιδιά τους θα τα κοστολογούσαν αν ήταν στη θέση μας; Αν ήταν τα δικά τους παιδιά; Αν ήταν παιδιά πολιτικών θα τα κοστολογούσαν; Ποια κυβέρνηση; Αυτός ο κινούμενος θίασος; Που δείχνει ο ένας με το δάχτυλο στον άλλον μαζί με την αντιπολίτευση; Έχω εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο μου κ. Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, την άλλη βδομάδα θα πάει στη Λάρισα να καταθέσει μήνυση σε όλους τους υπουργούς Συγκοινωνιών που ήταν τα τελευταία 17 χρόνια, που έφαγαν 11,5 δις να δούμε πού πήγαν αυτά τα λεφτά. Και αυτό δεν έπρεπε καν να γίνεται, να μπαίνουμε εμείς σε τέτοιες διαδικασίες»

Ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη απαντάει για το εάν δέχθηκε κάποιο τηλεφώνημα

Ενώ ο Παύλος Ασλανίδης μίλησε και για το εάν δέχτηκε κάποιο τηλεφώνημα από τους αρμοδίους: «Όχι βέβαια. Τίποτα δεν ισχύει. Εγώ έχασα τον πατέρα μου 4 μέρες πριν χάσω τον Δημήτρη. Τώρα πήγαμε στο χωριό στο Παρανέστι (Δράμας), έκλαιγε μέχρι και αυτός που ήρθε να κάνει τους τάφους, που έχει θάψει χιλιάδες κόσμο».

«Δεν ξέρετε σε ποια χώρα ζούμε; Εδώ πάνω από τα φέρετρα των παιδιών κάνουν γκάλοπ. Δεν τους ενδιαφέρει. Η καρέκλα να μην φύγουν από εκεί μέσα. Δεν ήμουν ποτέ πολιτικοποιημένο άτομο δεν ανήκω πουθενά. Βγαίνω ως αξιοπρεπής Έλληνας και απαιτώ την αξιοπρέπειά τους».

Ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη για το “ανθρώπινο λάθος”

Ενώ σχολίασε και τους ισχυρισμούς περί ανθρωπίνου λάθος του σταθμάρχη «Όχι βέβαια, ποιο ανθρώπινο λάθος; Ανθρώπινο λάθος είναι όλοι αυτοί που πήγαν και ψήφισαν όλους αυτούς που είναι αυτή τη στιγμή στη Βουλή. Γιατί δεν έχουν την αξιοπρέπεια και τιμή να παραιτηθούν όλοι από εκεί μέσα. Γιατί είναι όλοι συνένοχοι έτσι; Κάποιοι είναι δολοφόνοι και κάποιοι είναι και συνένοχοι».

Δείτε όλα όσα είπε ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News