Αν υπάρχει δικαιοσύνη στο σύμπαν τότε για τους γιατρούς θα πρέπει να υπάρχει ξεχωριστός παράδεισος

14 Απριλίου, 2016 4:17 ΜΜ
More videos

Ένας καλός μου φίλος μου αφηγήθηκε την παρακάτω ιστορία. Εργαζόταν ως χειρούργος στα έκτακτα. Για την ακρίβεια σε κάθε βάρδια υπήρχαν 3 χειρουργοί, αλλά εκείνη την ημέρα έναν τον πήραν ξαφνικά στο κρατητήριο και ο άλλος αρρώστησε. Ήταν μια αρκετά κακή ημέρα. Του υποσχέθηκαν πως θα φέρουν αντικαταστάτη, αλλά… έφεραν έναν άπειρο πρακτικάριο.

Και όπως πάντα μια κακή μέρα πρέπει να γίνει ακόμα χειρότερη. Δύο έκτακτα την ίδια μέρα, ένα με τραύματα από μαχαίρι και ένα από πτώση από μεγάλος ύψος. Τέσσερις δύσκολες τρίωρες εγχειρήσεις στην κοιλιακή χώρα, το μόνο που προλάβαινε είναι να πιει ένα φλιτζάνι καφέ ανάμεσα από τα πλυσίματα….και αυτό μέσα στην βιασύνη. Μόλις τελείωσε την βάρδια του, βγήκε στον δρόμο και άρχισε να πηγαίνει σπίτι του. Ήταν τόσο κουρασμένος που είχε ελαφρές παραισθήσεις. Ξέρετε πως είναι αυτό όταν είσαι τόσο κουρασμένος, που όλα γίνονται μηχανικά χωρίς να σκέφτεσαι καθόλου. Το μόνο που ήθελε ήταν να πάει σπίτι του να κοιμηθεί. Αποφάσισε όμως στον δρόμο του για το σπίτι να μπει σε μια καφετέρια να αγοράσει κάτι να φάει.

Λόγω κούρασης είχε βρεθεί σε μια κατάσταση έκστασης και τότε του μίλησε η ιδιοκτήτρια της καφετέριας.

-Γιατρέ είχατε κακή μέρα, έτσι δεν είναι; Πολλές επεμβάσεις; Το γεύμα σας είναι δωρεάν και σας κάλεσα ένα ταξί να σας πάει σπίτι..
Ο γιατρός συνήλθε
-Ναι,είμαι χειρούργος….και είχα μια αρκετή δύσκολη ημέρα…τόσο πολύ φαίνεται;
-Ναι γιατρέ, μόλις τελειώσατε το φαγητό σας είπατε στην σερβιτόρα: «Τελείωσα αδελφή, εξετάστε τα εργαλεία».
Είστε από τα έκτακτα, σωστά; Δούλευα 6 χρόνια σε ασθενοφόρο και έχω δει παρόμοιες καταστάσεις δεκάδες φορές.

Αν υπάρχει δικαιοσύνη στο σύμπαν τότε για τους γιατρούς θα πρέπει να υπάρχει ξεχωριστός παράδεισος